Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Bokningsläget ser väldigt bra ut"

Bokningsläget ser ljusare ut än på många år.
Det bjuds på en hel del nyheter runt sommarens Ingmarsspel i Nås.
Bland annat har man bestämt att tidigarelägga årets spel till veckan innan midsommar mellan den 16 och 19 juni..

– Vi hoppas förstås att det ska bli lättare att locka publik då vi till exempel vet att många föreningar runt om i landet inte hunnit att ta sommaruppehåll, säger Per Hedemo som arbetar med spelets marknadsföring.
Hittills har man bokat in dubbelt så många bussar jämfört samma tidpunkt som förra året.
– Det ser mycket bra ut och vi har fått bra respons när vi varit i kontakt med bussbolag och föreningar runt om i landet, säger Per Hedemo.

Satsning på yngre publik
Under förra året beviljades Ingmarsspelen ett EU-bidrag för att göra en satsning på att locka en yngre publik. Under hösten och våren har man därför gått ut med ett erbjudande till gymnasieskolor i hela länet om en föreläsning och information om den sanna historien bakom Ingmarsspelen. Det är spelets regissör Martin Lindström som lovat att ställa upp och hålla i föreläsningarna.

Förnyar spelen
Att det finns en nytändning på gång känns riktigt påtaglig.
– Det är ju faktiskt 52:a året i rad som Ingmarsspelen ska spelas och det känns viktigt att förnya och utveckla spelen och allt runt omkring, säger Ingvar Sivertsson eldsjäl och kassör i styrelsen för Ingmarsspelen.
Han har varit engagerad i spelen sedan slutet av 1960-talet.
Spelets nye ordförande Marie Paavilainen ser även fram emot att få vara med och utveckla spelen och komma med nya idéer.

Teatersupé
Några nyheter i år är förövrigt att spelmanslag från länet kommer spela på varje föreställning. Ett trevligt inslag blir även konstnären Eva-Lena Karlsson från Borlänge som ska föreviga Ingmarsspelen i starka färger.
–– Vi har nog heller aldrig tidigare haft så många utställare som i år, tillägger Per Hedemo.
En nyhet som redan nu fått många lovord är att man kommer att erbjuda en teatersupé på Storänget.
Rollistan är i stort sett intakt sedan förra året. Den enda nyheten är att Moa Olsson, 22 år, från Nås ska spela bruden Nämndemans Gunhild.
FRIDA LILJEQUIST