Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Bokningsläget ser väldigt bra ut"

Annons

Bokningsläget ser ljusare ut än på många år.
Det bjuds på en hel del nyheter runt sommarens Ingmarsspel i Nås.
Bland annat har man bestämt att tidigarelägga årets spel till veckan innan midsommar mellan den 16 och 19 juni..

– Vi hoppas förstås att det ska bli lättare att locka publik då vi till exempel vet att många föreningar runt om i landet inte hunnit att ta sommaruppehåll, säger Per Hedemo som arbetar med spelets marknadsföring.
Hittills har man bokat in dubbelt så många bussar jämfört samma tidpunkt som förra året.
– Det ser mycket bra ut och vi har fått bra respons när vi varit i kontakt med bussbolag och föreningar runt om i landet, säger Per Hedemo.

Satsning på yngre publik
Under förra året beviljades Ingmarsspelen ett EU-bidrag för att göra en satsning på att locka en yngre publik. Under hösten och våren har man därför gått ut med ett erbjudande till gymnasieskolor i hela länet om en föreläsning och information om den sanna historien bakom Ingmarsspelen. Det är spelets regissör Martin Lindström som lovat att ställa upp och hålla i föreläsningarna.

Förnyar spelen
Att det finns en nytändning på gång känns riktigt påtaglig.
– Det är ju faktiskt 52:a året i rad som Ingmarsspelen ska spelas och det känns viktigt att förnya och utveckla spelen och allt runt omkring, säger Ingvar Sivertsson eldsjäl och kassör i styrelsen för Ingmarsspelen.
Han har varit engagerad i spelen sedan slutet av 1960-talet.
Spelets nye ordförande Marie Paavilainen ser även fram emot att få vara med och utveckla spelen och komma med nya idéer.

Teatersupé
Några nyheter i år är förövrigt att spelmanslag från länet kommer spela på varje föreställning. Ett trevligt inslag blir även konstnären Eva-Lena Karlsson från Borlänge som ska föreviga Ingmarsspelen i starka färger.
–– Vi har nog heller aldrig tidigare haft så många utställare som i år, tillägger Per Hedemo.
En nyhet som redan nu fått många lovord är att man kommer att erbjuda en teatersupé på Storänget.
Rollistan är i stort sett intakt sedan förra året. Den enda nyheten är att Moa Olsson, 22 år, från Nås ska spela bruden Nämndemans Gunhild.
FRIDA LILJEQUIST