Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bollibompa rockade på Garvarns torg

- Inte behöver en rock och bluesfestival vara något för enbart vuxna, menar Kvicken Elfberg.
Genom att ta in Bollibompa ville han visa på att också barn kunde få vara med och rocka. Visst blev det rock´n roll också även om ölserveringen bytt ut lite av sortimentet.

Nina och Marcus var de två från Sveriges television som fick rocktältet att rocka också med de små.
- Kan ni vifta på rumporna, ropade Nina från scenen och visst viftades det.
Inte bara bland de små. En och annan mamma som kanske själva hade vuxit upp med barnprogrammet hade lite svårt sitta still i bänkarna. Bollibompa har ju några år på nacken vid det här laget.
Trollerier och upptåg tog plats i god Bollibompastil på scenen när Nina och Marcus uppträde för Ludvikabarnen. De båda tog med barnen på en intergalaktisk färd med hjälp av sin trollstav. Färden gick genom akvariefiskar i badkaret och svarta rymdhål till okända planeter. Den första att besökas var Lurvplaneten.
- Och då menar vi inte sådana lurviga som mormor och morfar, varnade Marcus på väg ut i rymden bland de svarta hålen.
På den här fantasiresan hamnar man naturligtvis på Rock-planeten efter att ha varit både på Lurvplanet och Djurplaneten. På den rockande planeten rockar man rumpan av sig och vid det här laget har Nina och Marcus fått med sig sin unga publik som redan hänger vid scenkanten och skrattar gott åt upptågen med trollspöt som spelar alla möjliga spratt. Spratt på ett sätt som går hem hos de små. Förvisso också bland stora barn.
- Vi vill visa att en rock och bluesfestival inte bara är för den äldre publiken utan det kan också vara en sak för hela familjen, säger arrangören Kvicken Elfberg som bjöd på gratis entré under föreställningen.
För familjevänlighetens skull var en av barerna stängd. Den andra serverade glass och... ..lite öl om nu pappa ändå drabbades av törst.


CHRISTER NYMAN
023-476 36
christer.nyman@daladem.se