Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Borlänge åkte ifrån Surahammar

Borlänge Hockey har haft motigt under inledningen av seriespelet, men i bortamatchen mot Surahammar lossnade det.
Borlänge åkte ifrån hemmaspelarna som då drog på sig massor av utvisningar. Det utnyttjade Borlänge och vann med överlägsna 6–1 (2–1, 3–0, 1–0).

– Vi spelade som vi hade tänkt oss och dessutom var vi effektivare än i tidigare matcher, sammanfattar BHF-tränaren Christer Sjöberg.
Redan från start hade hemmaspelarna svårt att hänga med i Borlänges tempo. Det slutade med att Surahammar drog på sig massor av utvisningar. Det skulle visa sig bli kostsamt för hemmalaget.
Vid de tre utvisningarna i första perioden blev det ett BHF-mål när Marcus Andersson gav Borlänge ledningen med 2–1. Borlänges övertag understryks av att skotten vanns med hela 21–5.
Ännu fler utvisningar drog hemmaspelarna på sig i andra perioden och då slog Borlänges speciella powerplay-kedja med Marcus Andersson tillsammans med Nils och Lars Eriksson till två gånger. Målvakten Simon St Cyr fick nog efter 4–1-målet.

Emil Rasmussen tog över och visst klarade han sig bättre även om han också fick släppa in ett powerplay-mål i andra perioden Borlänge skotten i perioden med 16–5 och gick till tredje perioden med en 5–1-ledning.
Borlänge kunde utan större problem bevaka sin ledning i tredje perioden. Surahammar fortsatte dock att dra på sig utvisningar och vid den femte av dem kunde Borlänge öka till 6–1, men nu var det andrafemmans Alexander Hellgren som stod för målet.
De många utvisningarna för Surahammar tyder på att de inte hängde med Borlänge.
– Det stämmer väl även om det inte var någon tempostark match, säger Christer Sjöberg.
– Vi gjorde vår bästa match och det gäller främst avsluten.
Sammanlagt blev det inte mindre än 21 utvisningar, 14 för Surahammar och sju för Borlänge. Det var också Borlänges powerplay som avgjorde matchen. BHF gjorde fyra av de sex målen i numerära överlägen.

Sven-Erik Karlsson

Division 1


Surahammar–Borlänge 1–6 (1–2, 0–3, 0–1)
Målen: 0–1 Alexander Hellgren, 1–1 Adam Rydell, 1–2 Marcus Andersson (pp), Marcus Andersson (pp), 1–4 Linus Persson, 1–5 Lars Eriksson (pp), 1–6 Alexander Hellgren (pp).
Utvisningar, Surahammar: 14 x 2, Borlänge: 7 x 2.
Domare: Per Westermark, Hägersten.
Publik: 212.