Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Borlänge drar sig ur handbollsettan
Det meddelade Borlänge Handbollsklubb i ett pressmeddelande som skickades ut på onsdagsförmiddagen.
Där uppges att ålderstrukturen för a-lagstruppen är omkring 17 år, en ålder som för många innebär bland annat gymnasiestudier.

”Utöver det skulle krävas att delar av truppen spelade ett antal matcher i vårt u-lag i div 3 under säsongen och det skulle innebära en hård påfrestning på spelarna”, skriver handbollsklubbens ordförande Joakim Persson bland annat i pressmeddelandet.
Inte minst resor till bortamatcherna, varav flera i Stockholm, är sådant som tar tid.
Vidare påpekas att satsningen i division 1 skulle kräva att Borlänge HK ska känna sig trygga med att kunna fullfölja hela säsongen.
Den känslan har varken styrelse, ledare – eller spelartruppen.

Istället för division I-spel för tjejerna fokuseras nu på att lyckas i division 3 och därifrån bygga upp ett starkt lag med egna spelare. Dessutom har Borlänge Handbollklubb lag i herrarnas division 2.
Trots att Borlänge alltså drar sig ur serien kommer Dalarna ändå att finnas representerat. Detta eftersom Ludvika Handbollförening återfinns i damernas norra handbollsetta.