Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Börlänge föll efter straffavgörande

Trots underläge med 1–3 efter två perioder lyckades Borlänge Hockey ta en poäng i den svåra bortapremiären mot Åker/Strängnäs.
Massor av utvisningar gav hemmalaget ett övertag i de perioderna. I tredje perioden utjämnade Borlänge till 3–3, men Åker/Strängnäs kunde ta bonuspoängen och vinna med 4–3 efter straffavgörande.

Att Åker vann skotten med 23–9 i de två första period­erna förklaras främst av att Borlänge drog på sig åtta utvisningar mot bara två för hemmalaget.
I powerplay gjorde Åker alla tre målen i de perioderna.
Borlänges reducering till 2–1 i andra perioden kom för övrigt också i powerplay.
– Mot ett så bra lag som Åkers är det svårt att spela om man inte har fullt manskap på banan, säger BHF-tränaren Christer Sjöberg.
– I spel fem mot fem var vi lika bra som Åkers så inför sista perioden insåg vi att det gällde att inte dra på sig utvisningar. Det gjorde vi och då kunde vi spela vårt spel.

Den tredje perioden fick en helt annan matchbild. Borlänge klarade sig länge från utvisningar och fick då ett spelövertag. Det gav inom loppet av en minut både 2–3 och 3–3. De första och enda målen i matchen som gjordes när båda lagen hade fullt manskap på isen.
Efter en mållös förlängning avgjordes matchen på straffar.
Där var det bara Filiph Engsund som gjorde mål för Borlänge, medan Åkers satte två straffar bakom BHF-målvakten Niklas Lerbrink.
– Ändå tycker jag att det är starkt gjort att komma tillbaka som vi gjorde och det skall hela laget ha en eloge för, säger Christer Sjöberg.

Sven-Erik Karlsson