Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Borlänge Hockey har svårt att göra mål mot Lindlöven

Borlänge Hockey klarade inte av att upprepa det spel som laget bjöd på mot Falu IF när Lindlöven gästade Borlänge Ishall. Lindlöven vann nu med 2–0 (0–1, 0–1, 0–0) trots att det var Borlänge som dominerade matchen och vann skotten med 47–23.

Borlänge visade stor ineffektivitet redan från början. Hemmaspelarna snurrade runt i Lindlövens zon, men i avsluten kom man för nära duktige Alexander Sahlin i gästernas mål. Skottstatistiken 17–7 i Borlänges favör ljuger därför. Endast ett par gånger tvingades Sahlin till svårare räddningar.
Och som det så ofta slutar när ett lag dominerar, men inte gör mål så gör motståndarna det i stället. Tre minuter före periodslutet kom 0–1.
Det blev samma matchbild i andra perioden. Borlänge bosatte sig i Lindlövens zon, men avsluten var lika ineffektiva som i första perioden.
Därför var det inte speciellt överraskande när 0–2 kom i slutet av perioden då Borlänge åkt på sin första utvisning.

Tredje perioden blev den allra sämsta med mest bök och stök, vilket passade Lindlöven i deras strävan att behålla ledningen. För Borlänge blev det mest huvudlös åkning i en fart som man inte behärskade. Nu behövde inte Alexander Sahlin storspela för att hålla nollan.
I ett sista försök att uträtta något fram tog Borlänge ut målvakten redan efter 16.32 när Lindlöven dragit på sig en utvisning.
Inte ens det fungerade den här ineffektiva kvällen.
Den här matchbilden är vanlig när Borlänge möter Lindlöven. Vid mötet i Lindesberg i den nionde omgången vann Borlänge skotten med 51–18, men Lindlöven matchen med 3–2. Den matchbilden återupprepades alltså på onsdagskvällen.

För att Borlänge skall ha någon möjlighet att ta en plats i Allettan duger det förstås inte att vara så ojämnt som fallet är för närvarande. I nästa omgång väntar tabelltvåan Åker/Strängnäs som på onsdagskvällen hade stora problem att besegra Falu IF.

Sven-Erik Karlsson