Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Borlänge laddar för cruising på fredag

På fredag kväll blir det cruising i Borlänge. Då brukar gatorna i stan kantas av människor som vill se och raden av bilar brukar vara lång. Nytt för i år är att prisutdelningen för tidsenlig klädsel och finaste 50-åring blir i Folkets park i Borlänge.

Annons

Nu är det dags för cruising i Borlänge. På fredag kväll under nostalgidagarna.
Det är Yankee Car Club i Borlänge anordnar cruisingen.
Det blir en lite ny rutt i år på grund av avspärrningar som är i centrala Borlänge. Det är också anledningen till att prisutdelningen är i Folkets park. Den brukar vara vid Jussi Björlings torg men är flyttad.

Cruisingen är numera i samband med nostalgi­dagarna men tidigare var den tidigare men fick flyttas för Peace& Lovefestivalen.
– Det var bättre för då var bilar på väg upp till Rättvik, säger Eva Hisved, aktiv i Yankee Car Club.
I stan går cruisingen från Målaregatan och ner mot Sveatorget, runt Kapell­gatan och ut på Ovanbro­gatan, vidare till Jussi Björlings väg och till parken. Engelbrektsgatan, runda rondellen vid Hagakyrkan och vidare Röda vägen och så Hagavägen ner mot stan och Stationsgatan.
Cruisingen börjar 18.30 till 20.30 och i Folkets park är prisutdelningen klockan 21.00. Där korar en jury tidsenlig klädsel och vilken bil som är den finaste 50-åringen, bil från 1963.

Ilse Vornanen
ilse.vornanen@daladem.se