Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Borlänge RS elitlag imponerar

Dalarna hade tre lag på plats när första omgången av elitserien i ponnyhoppning avgjordes i Enköping.
Bäst gick det för Borlänge RS som gick till omhoppning mot Heby och slutade tvåa.

I omhoppningen klarade Heby 4 fel mot Borlänge som fick 12. Men en klar andraplats i den tuffa konkurrensen med många meriterade klubbar ger en fin prognos inför fortsättningen.
Dessutom belade Åsebo tredje plats med 4 fel i grunden och det är Åsebo som arrangerar nästa omgång om två veckor. Marginalerna är små, så det kommer att bli riktigt spännande.
Södra Dalarna var det tredje dalalaget, men de hamnade längre ner i resultatlistan, på tionde plats av tolv lag.
Men, tre elitlag från Dalarna känns helt fantastiskt.

Första omgången reds i lätt:A, andra omgången i lätt:A plus 5 och tredje omgången, som går i Hamre, på medelsvår nivå.
DD-sporten träffar Borlänge-laget som är samlat i Bäckan hos lagledaren och tränaren Terese Jons och vi frågar hur laget är komponerat.
– Vi har ett väldigt fint utgångsläge med fem ryttare och sju ponnyer. Vi har lånat in Linnea Grufman från Dalälven, annars är det fyra ”BORS:are”. Som jag ser det så är det en fördel med högre höjder framöver, det känns jätte-bra, säger en optimistisk Terese Jons.
Jons var tidigare en mycket framgångsrik ponnyryttare på nationell nivå så bättre coach får laget leta efter.

Hur ser din egen tävlingskarriär ut just nu?
– Det känns riktigt bra med flera hästar under utbildning. Jag kommer att starta nästa helg i Falun men ser mest fram mot sommarens tävlingar.
Vad säger tjejerna själva då? Efter lite tystnad och efter titt på varandra så kommer det:
– Vi vill vinna.

Olof Aspelin


Ponnyhoppning, elitserien nord, efter första omgången av 3: 1) Heby, 13 poäng, 2) Borlänge RS, 11, 3) Åsebo, 10, 4) Strömsholm, 9, 5) Jumpclub, 8, 6) Hamre, 7, 7) Örebro, 6, 8) Skästa, 5, 9) Karlstad, 4, 10) Södra Dalarrna, 3, 11) Enköping, 2, 12) Aros, 1.