Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Borlänge vann efter straffavgörande

Philip Wadén blev matchvinnare när Borlänge för andra gången besegrade Tierp med 2–1.
Först gjorde han ­Borlänges mål under ­ordinarie speltid och när matchen gick till straffavgörande slog Philip till igen.

Liksom mötet i Borlänge tidigare under säsongen blev det en tät och målsnål match där målvakterna Jon Baston och Viktor Östlund briljerade.
– Det verkar bli sådana matcher mellan Tierp och oss. Inget av lagen tillåter så mycket, säger BHF-tränaren Christer Sjöberg.

Efter en mållös första period slog Philip Wadén till i slutet av andra perioden då han gav Borlänge ledningen.
Tierps kvittering till 1–1 kom i powerplay i tredje perioden.
Efter en förlängning utan mål gick matchen till straffavgörande där Dennis Ors gav Borlänge ledningen, men i tredje omgången kvitterade Tierp. Då visade Philip Wadén sin skärpa och satte den tredje och avgörande straffen.
– Philip är riktigt bra för närvarande. Det var skönt att han hittade rätt med den avgörande straffen så att avståndet till Tierp minskade, säger Christer Sjöberg.

Borlänge har haft svårt med sitt powerplay den senaste tiden. Så också i den här matchen. Tierp drog på sig åtta utvisningar, men Borlänge kunde inte ut­nyttja någon av dem.
– Tyvärr är vårt powerplay en svaghet för närvarande. Det är något som vi måste jobba på, konstaterar Sjöberg.
Philip Wadén är redan nämnd, men lika mycket matchvinnare blev målvakten Jon Baston.
– Han gjorde några matchavgörande räddningar, påpekar Christer Sjöberg.
Det behövde Borlänge i jakten på en plats i Allettan. En förlust skulle ha gjort att Tierp varit sju poäng före. Nu minskade avståndet till tre poäng.

Sven-Erik Karlsson