Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Adam Tensta vill engagera ungdomar mot droger och alkohol

Annons

Artisten Adam Tensta uppträder under Peace and Love. Han har aldrig testat alkohol eller droger. Nu frontar han också en kampanj mot missbruk. Get on our team, heter den.
- Mitt kändisskap kommer att ge resultat, även utan pekpinnar, säger Adam Tensta.

Han vet vad det innebär. Adams pappa svek tidigt, förblindad av missbruk. Tillsammans med bland andra Borlänge kommun startar han nu en landsomfattande årslång kampanj mot droger och alkohol. Den ska uppmärksamma drogproblematiken och väcka ungas engagemang i frågorna. Bättre affischnamn är svårt att föreställa sig. Adam är en av landets hetaste artister för tillfället, tilldelad en grammis så sent som i år.
- Han är en bra förebild för de unga, säger folkhälsoplaneraren Malin Weinholz vid Borlänge kommun.
Tillsammans kommer de på lördag kväll stå i kommunens tält på i festivalområdet för att möta deltagarna och marknadsföra kampanjen som har en hemsida som är central. På den kan besökare hitta musikvideor, intervjuer med Adam, se filmklipp från turnén och ladda upp sina egna filmer om engagemang. De bästa inslagen belönas med en signerad " It´s a Tensta thing ".
- Det stämmer, så get on our team, uppmanar han.
Adam vann 25000 kronor på sin drogfrihet. Pengarna satsar han i projektet för att barn och ungdomar ska få det bättre. Kampanjen kommer att lanseras under Adams sommarturné. Deltagande kommuner kommer i samband med skolstarten genomföra lokala insatser och arrangemang. Ett utbildningsmaterial med en film med Adam, för bland annat skolor, kommer också finnas tillgänglig.

KENNETH ISELI
0243-920 25
kenneth.iseli@daladem.se

Annons