Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dala-Expo firade 57 år under helgen i ett strålande sommarväder

Annons

Tradition, marknad och festival.
Dala-Expo är sig lik år från år.
I helgen var det 57:e årgången, i ett strålande sensommarväder.

När Dala-Expo startade på 1950-talet var det en mässa för landsbygdens folk. Här kunde de möta det senaste för jordbruket, djurskötseln och hemmet.
I mycket har mässan kvar en hel del av den känslan, och lockar också folk långt utanför länet. Traktorerna finns kvar och det finns djur. Men det finns också moderniteter, tornerspel och karuseller. Det är en sorts festival utanför stadslivet.
I år fanns det också mycket av eneriglösningar att studera.

Tradition

Staketet, mässcentrum, scenen för Frälsningsarmén och en hel del annat ser ut att ha varit med under alla de 57 åren som Dala-Expo hållit till vid Rommehedslägret. Inga moderniteter i onödan. Naturligtvis är det en plats för kommers i första hand, men det finns ändå en känsla av landsbygdens festival.
Riddarspel, kaninhoppning, hundtävling och traktorer, både från 20-talet och 2000-talet.
Vid den gamla epa-traktorn av märket Chevrolet från 20-talet, drömmer sig en rad äldre män kvar från sin barndoms bondgård.
- En sån här hade vi hemma. Sen har det mest blivit grävmaskiner för min del, berättar en äldre gentleman.

Diverse budskap

När man strosat en bit till dyker försäljaren med stort F upp. Med välsmort munläder försöker en man att sälja tillbehör till borrmaskinen. De borgerliga politiska partierna sitter utspridda över området och diskuterar och sprider politik.
Frälsningsarmén kommer till gudstjänsttid på söndagen för att sprida sitt budskap, tätt följda av skojbandet Aya Baya band.

Annons