Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Entreprenören kräver ersättning av kommunen

Annons

Äventyrsbadet Aqua Nova kommer att stängas i mer än en månad för renovering. Medley AB, som via bolaget Maserhallen AB, driver verksamheten kräver nu Borlänge kommun på över en miljon kronor i kompensation.
Men om kommunen kommer att betala ut någon ersättning är i nuläget osäkert enligt fritidsnämndens ordförande Ola Brossberg, s.

Borlänge Simhall där Aqua Nova ingår ägs av det kommunägda fastighetsbolaget Hushagen AB. Bolagets VD Kenneth Nilsson medger nu att det finns problem i Aqua Nova, problem som måste åtgärdas.
Även fritidsnämndens ordförande, Ola Brossberg, säger att situationen i Aqua Nova inte är tillfredsställande. Men ingen av dem vill gå in på vilken typ av problem det är. Men problemen är dock av den art att äventyrsbadet kommer att stängas för renovering. Övriga delar av Maserhallen kommer dock inte att beröras av stängningen.
Maserhallen AB, som ägs till 91 procent av Medley AB och 9 procent av kommunen, som svarar för verksamheten begär nu ersättning för det driftstopp som blir följden av renoveringen. I ett brev till Borlänge kommunen skriver företaget att renoveringen av Aqua Nova beräknas pågå under perioden 3 november till 19 december. Bolaget vill ha kompensation dels för intäktsförlust med 800000 kronor och dels med 250000 för goodwill, sammanlagt alltså drygt en miljon kronor. Och man hänvisar till det avtal som finns mellan Borlänge kommun och Maserhallen AB. Ett avtal, som enligt bolaget, ger utrymme för att de ska ersättas av hyresvärden eller kommunen vid störning av verksamheten på grund av exempelvis underhåll.
Ola Brossberg säger i en kommentar till kravet att en första titt på avtalet visar att kommunen inte är ansvarig för driftstopp i själva Aqua Nova och att de därmed inte ska behöva betala ersättning. Hade det däremot handlat om driftstörningar i andra delar av Maserhallen hade saken varit annorlunda. Ola Brossberg säger också att det handlar om så stora belopp att kompensationskravet kommer att bli en fråga för kommunstyrelsen i Borlänge.

MIKAEL ERIKSSON
023-476 93 / 070-226 79 05
mikael.eriksson@daladem.se

Mer läsning

Annons