Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Grannar väckte mannen

Annons

Tack vare goda grannar kunde en allvarlig brand i ett hus i Västansjö söder om Borlänge undvikas. Samtidigt står räddningstjänsten frågande till vad som orsakade branden.

Det var strax efter klockan halv elva på torsdagsförmiddagen som räddningstjänsten larmades till Västansjö utanför Borlänge. Grannar hade sett hur det brunnit i grannhusets farstubro och slagit larm. När räddningstjänsten kom fram slog lågor upp från husets trappa och en gräsplätt framför huset.
-- Grannarna handlade rådigt och flyttade på grejer som annars kunnat riskera en övertändning. Det fanns definitivt risk för det, säger räddningsledare Rolf-Ola Persson från Dala Mitts räddningstjänst.
Branden var snabbt släckt, och ingen person skadades. Resten av familjen var inte hemma. Husets ägare som låg och sov inne i huset har ingen uppfattning om vad som orsakat branden. Inte heller räddningstjänsten kunde efteråt finna någon förklaring.
-- Vi kommer anmäla branden till polisen, säger Persson.
Husägaren själv , Benny Andersson, var lättad efteråt.
-- Vilken tur att jag har grannar som väckte mig. De bankade på dörren och jag kunde ta en annan väg ut ur huset. Jag har verkligen ingen aning om varför det tog eld, säger han.

KENNETH ISELI
0243-920 25
kenneth.iseli@daladem.se

Annons