Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hade glömt kastrull på spisen

Annons

Fyra vakter räddade livet på en ung kvinna som glömt en kastrull på spisen och somnat i lägenheten som snabbt rökfylldes. I går uppmärksammade räddningstjänsten Dala mitt deras heroiska insats.
- Om kvinnan varit kvar en halvtimme till hade hon blivit rökförgiftad, säger John-Olof Diegnér, en av vakterna.

Peter Bjärmkvist, John-Olof Diegnér, Magnus Posett och Magnus Lindman jobbade extra som vakter på Rockhouse och Flamingo på sista april. Ett jobb som slutade med en heroisk insats. Lite längre bort på Vattugatan luktade det konstigt och ett brandlarm tjöt från någon av lägenheterna.
- Vi började lokalisera vart det tjöt någonstans, säger John-Olof.

Rökfylld lägenhet

Till slut hittade de lägenheten och kunde hjälpa den unga kvinnan ut som låg och sov. Om hon varit kvar en halvtimme till hade hon blivit rökförgiftad.
- Det tjöt bra länge och lägenheten var en liten etta med kokvrå, så det är konstigt att hon inte hörde något, säger Peter.
Orsaken till branden var att kvinnan glömt en kastrull på spisen. Tack vare vakterna klarade hon sig med livet i behåll.

"Fin gest"

I går uppmärksammades männen av Räddningstjänsten Dala mitt på övningsområdet vid Bysjön. De bjöds på lunch och fick en varsin stor blombukett.
- Det är en fin gest från räddningstjänsten, säger Peter.
Förbundschef Leif Andersson på räddningstjänsten ser gärna att ordningsvakter får utbildning i liknande situationer som den som de fyra männen utförde.
- Vi kan öva utrymning från rökfyllda lokaler i samverkan med polis och räddningstjänst.
Han menar att Bysjöns övningsområde är en utmärkt plats för att bedriva sådana övningar.
Nils Persson och andra politiker var även på plats för att tacka männen för deras beundransvärda insats.
ANGELICA LINDVALL
angelica.lindvall@daladem.se

Mer läsning

Annons