Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hultqvist nöjd med socialdemokraternas nya program för fler jobb

Annons

Det är en myt att kollektiva lösningar hindrar människors växtkraft.
Mer samarbete mellan stat, kommun och näringsliv säkrar jobben.
Säger Peter Hultqvist (s). Han är en av dem som arbetat fram socialdemok-raternas nya program för fler jobb.

Peter Hultqvist bläddrar i programmet. Han är särskilt nöjd med avsnittet om Vattenfall. Där slår socialdemokraterna fast att statliga Vattenfall ska erbjuda sina industrikunder ”Europas lägsta energipriser”. Delar av vinsten ska gå till teknikutveckling. Det tryggar jobben i basindustrin.
- En offensiv satsning, säger Peter Hultqvist.
Över hela landet presenterar socialdemokraterna sitt nya jobbprogram. Peter Hultqvist, nu riksdagsman, är en av de ansvariga.
Han har haft nytta av tiden i ledningen för Borlänge kommun. Hultqvist förde erfarenheter vidare som handlar om samarbete med högskola, statliga verk och näringslivet.

”Samarbete ger jobb”

Han nämner ”Kunskapslyftet”. Under fem år på nittiotalet erbjöd stat och kommun gymnasieutbildning med bidrag. Fortfarande träffar Peter Hult-qvist människor, ofta kvinnor, som tog chansen, läste in gymnasiet och bytte jobb.
- Det här är en av de största utjämningsreformer som funnits. Den höjde kompetensen i näringslivet. Men näringslivet ska vara med och anpassa utbildningarna.

Nytt statlig bolag

Tätare band mellan stat och kommuner och olika branscher utmärker den socialdemokratiska jobbpolitiken. Det ger arbeten som håller i längden, anser Peter Hultqvist.
I programmet finns även förslag för att utveckla turismen. Socialdemokraterna vill ha ett nytt statligt bolag ”Visit Sweden” som ska leda arbetet.
S vill även att småföretagare ska få ökat trygghet, genom a-kassan och sjukförsäkringen. Dessutom ska myndigheterna stå för en bättre uppbackning till mindre företag, exempelvis med bokföring och administration.

Karin Simonsson
0243-92021
karin.simonsson@daladem.se

Annons