Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inflyttningen på Hessegården startar den 7 april

Annons

Inflyttningen till kommunens nya demensboende börjar 7 april. I veckan utbildades personalen som ska arbeta på Hessegården.
- Vi har en värderingsgrunddag som handlar om bemötande mot anhöriga och boende, säger Eva Wahlström, enhetschef på Hessegården.

Med Hessegården tar boende för personer med demensdiagnos steget upp i en högre division. Ljuset, trädgården, den behagliga koloriten i rum och samlingssal, avdelningarna i spännande vinkel och allt i markplan. Tipp topp men inte utan gedigen hemtrevnad trots storleken på anläggningen - Hessegården rymmer inte mindre 55 lägenheter.

Alla rum lika

Varje rum är exakt lika, gällande kvadratmeter, rumslösning, fönster och tapetval. Ett medvetet utformande och inte uttryck för bristande fantasi.
- Det är för att de boende även efter en flytt till en annan avdelning ska känna sig trygga, säger Eva Wahlström.
Rummen är det stora lyftet. Inga trånga krypin utan ett väl tilltaget vardagsrum med panoramafönster. Här finns plats för sittgrupp och skåp. Varje rum har möjligheter till privat matlagning och väl tilltaget badrum á la Dallas.
- Den som flyttar in möbler med sina egna möbler precis som de vill ha det, säger Elisabeth Strand, även hon enhetschef.
Efter några dagars information för personalen är det 4 april Öppet hus.
- Då är alla välkomna, säger Elisabet.

Allt är bokat

Samtliga 55 rum är redan bokade. Boende på Vinkelhaken och Bryggaren flyttas till Hessegården. Den som får ett rum på Hessegården behöver inte känna sig övergiven. Anläggningen har 62 anställda i omsorgen och till det kommer personal i kök och städteam.
HANS DAHLQVIST

Mer läsning

Annons