Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Långsjöns rastplats länets bästa - för femte gången

Annons

Långsjöns rastplats har utsetts till länets bästa rastplats 2017 av Motormännen Dalarna.

Motormännen Dalarna med Vägombudsbilen besökte rastplatsen och satte upp utmärkelsen som bevis på att 2017 års Länets bästa rastplats blev Långsjön. Från vänster. Lennart Kjellin, ordförande i Motormännen Dalarna, i mitten Bedros Kirakossian, ägare till Kaffestugan och Mats Edlund, Motormännen Dalarna. Foto: Privat

Långsjöns rastplats ligger mellan Ludvika och Borlänge efter väg 50 mellan Ludvika och Borlänge men hör till Säters kommun. Nu är den utsedd till länets bästa rastplats för femte gången av Motormännen Dalarna. Det var tidigare 2005, 2007, 2015 och 2016.

Långsjöns rastplats mellan Ludvika och Borlänge, efter väg 50. är utsedd till Länets bästa rastplats.  Foto: Privat

Motiveringen till utmärkelsen enligt Motormännen Dalarna är att det är lätt att stanna till för vila. Lätt att parkera både personbilar med eller utan husvagn, husbil, buss och långtradare, allt bra skyltat.

Väl inne på området finns gott om plats att sitta och fika, köpa glass eller dryck. Platser nära sjön eller på den stora gräsytan framför kaffestugan. Bara att välja själv.

Känner man för att bada är det möjligt. Gå längs stranden en kortare sträcka och tillbaka.

Det är alltid klippt gräsmatta, inget skräp vare sig på marken eller på parkeringen och toaletterna städas flera gånger om dagen.

Efter en biltur på två-tre timmar är det skönt att stanna till och vila en stund och låta barnen springa av sig. När man startar igen har vilan gjort att du som bilförare är piggare och säkrare i trafiken och barnen lugnare.

En av Motormännens motivering är att det är lätt att stanna till för vila. Väl inne på området finns gott om plats att sitta och fika, köpa glass eller dryck. Platser nära sjön eller på den stora gräsytan framför kaffestugan. Foto: Privat

"Vinka tack och adjö till den alltid trevliga och hjälpsamma personalen", uppmanar Motormännen.

Känner man för att bada är det möjligt. Gå längs stranden en kortare sträcka och tillbaka. Foto: Privat

Vägombud står det på bilen som Motormännen Dalarna åker i.  Foto: Privat

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips

Mer läsning

Annons