Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Men familjen Jussila-Jakobsson trivs i nybygget vid Uvberget

Annons

Än så länge står det bara ett hus i det nya bostadsområdet vid Uvberget. Familjen Jussila-Jakobsson har haft två stora inbrott, de har ingen dusch och huset är långt ifrån färdigt. Men de trivs bra och är nöjda med att vara först på plats. De skulle vara färdiga med sitt hus på midsommar. Allt fanns på plats för att göra färdigt på insidan. Då kom tjuvarna.

Ett ensamt hus mitt ute i skogen, där ingen bor är en enkel match. De bröt upp altandörren och garageporten. De tog kylen och frysen, hällen till spisen, verktyg, klinkers, mikrovågsugnen. Nästan allt men inte riktigt.

Ett andra inbrott

Resten tog de en vecka senare. Staplar med parkett till golvet till exempel. Listan till polisen med allt som var borta blev sju sidor lång.
- Efter andra inbrottet gick luften ur oss. Man hade ingen lust att åka hit alls, säger Susanne Jussila. Nu har hon och Patrik Jakobsson flyttat in i villan tillsammans med deras snart treåriga son Benjamin.
- Det känns ändå okej att de tog parkettgolvet och sådant. Det hade varit värre om det var fotoalbum, säger Susanne. När inbrotten skedde hade de inte hunnit flytta in.

Samma personer?

Polisen har sagt att de tror att det är samma personer som gjort båda inbrotten. De hade antagligen hoppats på att familjen beställt nya grejer, som de kunde ta när de kom andra gången.
Det kan vara personer som jobbar inom byggbranschen, eftersom de stulit tapeter, tapetklister, spackelskrapor och öppnade färgburkar.
- Min jobbarkompis hade ett likadant inbrott nyligen i sitt husbygge. De hade snott samma saker, säger Patrik.

Flyttade in

När inbrotten skedde hade de redan sålt sin lägenhet. De vågade inte flytta dit sina privat grejer utan att någon höll koll på dem. Så de flyttade in trots att allt inte var klart.
- Det var en befrielse när vi fick vatten, berättar Patrik Jakobsson.
Med vatten menar han den slang som finns i garaget. Där får de hämta hinkar och hälla i toaletten eller handfatet. Någon dusch har de inte ännu men de åker till sina föräldrar eller duschar på jobbet.
- Det är som 200 kvadratmeter camping här, säger Susanne och skrattar.

Ritat huset själv

Patrik jobbar på Fiskarhedenvillan som konstruktör. Det är han som har ritat huset. Det är ett standardhus från företaget som han gjort lite ändringar på. De hade snickare som byggde det utvändigt. Inuti har de gjort allt själva.
- Vi har fått mycket hjälp från släkten, säger Susanne.

Trivs i Uvberget

Och det är ingen dålig släkt de har. Susanne själv är före detta elektriker och hennes pappa är snickare. Patriks pappa kör mobilkran. Det var han som lyfte på taket. Familjen trivs bra vid Uvberget. De tycker att det är lugnt och fridfullt.
- Allt folk man möter hejar. Alla är så trevliga, säger Patrik.
Nästan dagligen kommer folk och knackar på.
- Det är andra som ska bygga här som vill titta på huset. De tycker att vårat hus är jättefint och vill ha liknande, berättar han. Att det inte är så många som köpt tomter än tror de beror på att det är mycket markarbete som måste göras.
- Många drar sig nog. Man måste spränga och fylla upp marken med mycket jord, säger Susanne.
Familjen är nöjd med att vara först på plats.
- Det är kul, men det är klart att det ska bli roligt att få grannar att heja på så småningom, säger Patrik Jakobsson.
ANNI ALM

Annons