Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Misshandel, vapenbrott och skadegörelse är några av dem

Annons

Misshandel, vapenbrott, skadegörelse och narkotikabrott är några åtalspunkter mot en 40-årig man från Borlänge som nu åtalas i Falu tingsrätt.
Vid två tillfällen har polisen funnit skarpladdad ammunition i hans lägenhet.

Han häktades 27 februari i samband med ett inbrott i en bil. Prov visade att han vid tillfället var påverkad av narkotika.I häktningsbeslutet beaktades att det fanns flera polisanmälningar mot honom.

Vapenbrott

I ett bråk på Röda vägen i augusti överföll han en kvinna med sparkar och använde en nyckelknippa som tillhygge. Han drog kvinnan i håret och yttrade att han skulle döda henne. I samband med den händelsen gjordes husrannsakan i mannens bostad i Kvarnsveden. 19 patroner beslagtogs. Han erkänner vapenbrottet.
Strulet har fortsatt under hösten. I november gjorde han inbrott i Erätukku Vildmarks lokaler i Borlänge och stal kontanter och en projektor till ett värde av 14 518 kronor. En stöld han erkänner.

Ny husrannsakan

I samband med att han omhändertogs på ett café i Rättvik gjordes ytterligare en husrannsakan i hans bostad. Polisen fann 39 skarpa patroner, tre sprängpatroner och några tändhattar. Han erkänner vapenbrott och brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor.
Han misstänks även för en skadegörelse på en fastighet på Trädgårdsgatan. Enligt åklagaren har med en skruvmejsel brutit sönder en porttelefon och åstadkommit skador till ett värde av 8 822 kronor.
HANS DAHLQVIST

Annons