Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ola Niemi kritiserar Älvsbyhus Takplasten är hoptejpad på 259 ställen

Annons

- Jag anser att det är rent fusk, och tycker inte att andra ska råka ut för sånt här.
Ola Niemi är bitter på Älvsbyhus och hur de skött bygget av familjens nya hus i Gylle.
Plasten i taket har 259 igentejpade hål.

I maj 2007 flyttade Ola Niemi och Marie Andersson och deras dotter in i det nybyggda huset. Men de är besvikna över husföretaget.
Den plast som ligger på taket under plåten är inte i det skick den borde anser de.
- De la på plasten snabbt för att skydda huset mot regn. Sen blåste plasten sönder, och de bara satte dit den igen. Först sa de att de bytt ut plasten. Sen såg vi att de bara fäst den igen och tejpat igen alla hål, berättar Ola Niemi.

Överlappet

Han pekar på alla hål som är igentejpade, och de skarvar som inte håller de 200 mm som föreskrivits. Som minst är överlappet 85 mm.
Han har haft många kontakter med företaget för att få det rättat. Familjen vill att husföretaget helt enkelt byter ut plasten.
Det senaste som sagts var att Älvsbyhus skulle komma och tejpa igen skarvarna som senast i torsdags. Men när Dala-Demokraten var på besök på torsdagseftermiddagen hade inget hänt.

Enklare byta plasten

- Det har varit en besiktningsman där och vi ska ta kontakt. Arbetslaget som skulle sköta det här kontaktade familjen i torsdags, men blev inte insläppt, säger Vesa Vähäkari på Älvsbyhus.
Ola blir förvånad över företagets uppgifter. Han var hemma nästan hela dagen och hörde inget. Däremot kontaktade de honom efter att Dala-Demokraten varit i kontakt med Älvsbyhus.
Hade det inte varit enklare om ni hade bytt ut plasten omedelbart?
- Visst hade det varit så.

Besiktningsman

Familjen har engagerat en oberoende besiktningsman som konstaterat alla fel, men som inte tar ställning i hur felen ska åtgärdas. Besiktningsmannen vill inte kommentera besiktningen.

PER EKLUND
0243-920 28
per.eklund@daladem.se

Annons