Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sofie Wiklund blir politisk sekreterare

/
  • Sofie Wiklund, före detta ledarskribent på Dala-Demokraten och rektor på Brunnsvik, blir politisk sekreterare i Borlänge.

Sofie Wiklund, tidigare ledarskribent på Dala-Demokraten och rektor för Brunnsviks folkhögskola blir politisk sekreterare i Borlänge kommun.

Annons

Tjänsten är nyinrättad och Sofie Wiklund börjar den 15 juni. Hon ska vara ett stöd för den politiska majoriteten, alltså socialdemokraterna, miljöpartiet, vänsterpartiet och Ofa.

– Jag ser min roll som länken mellan politikerna och deras partiorganisationer, mellan politiker och tjänstemän och mellan de politiska partierna. Det är praktiskt arbete med ärendeberedning av interpellationer och motioner. Det är också viktigt med kommunikationen. Det kan handla om debattartiklar och insändare och att hitta former för politikernas kommunikation med invånarna.

Vidare ingår omvärldsanalys och viss strategisk rådgivning i tjänsten.

Sofie Wiklund är 32 år, bor i Avesta och kommer närmast från en tjänst som enhetschef för service, kultur och ungdom i Eskilstuna kommun. Hon har också arbetat som konsult och delägare i ett konsultföretag, ett jobb som hon nu lämnar.

Annons