Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tångringsskolan kan komma att ersättas med 80 lägenheter och stort kontorshus

/

Annons

Tångringsskolan rivs och ersätts med hyreshus med 80 lägenheter och ett stort kontorshus.
Det kan bli möjligt efter att den nya detaljplanen nu tagits i en första instans.

Definitivt beslut tas av kommunfullmäktige under hösten, och blir det inga överklagningar, kan Tunabyggen börja bygga det område som ska heta Lisselhagen.
Tanken är att hela Tångringsskolan rivs. Längst ut mot riksvägen bygger Tunabyggen ett stort kontorshus, dit de själva planerar att flytta all sin verksamhet. Dessutom blir det kontorslokaler för uthyrning. In mot Hagalund byggs tre hyreshus med totalt 80 lägenheter.
Drivkraften för Tunabyggen har varit närheten till Kupolenområdet, som de räknar ska locka hyresgäster både till kontor och lägenheter.

Kritik från flera håll

I diskussionerna inför den nya detaljplanen har kritik riktas från flera håll. Hyreshusen riskerar att skymma utsikten menar en del. Andra har ifrågasatt det riktiga i att trafiken ökar så pass mycket i området. Ett förslag var att dra trafiken från Banverkshållet.
- Men det skulle medföra en rad andra problem. Därför blev det inte aktuellt, säger Peter Hultqvist, ordförande i kommunens näringslivs- och planutskott som beslutade anta den nya detaljplanen.

Förskoleflytt

Om Tunabyggen ska riva Tångringsskolan måste de verksamheter som finns i lokalerna i dag flyttas. Bland annat startades förskolan Västerhaga 2007 i lokalerna för att möta den stora efterfrågan på barnomsorg. Tanken är att den förskolan ska flyttas till gamla Hushagskolans ena flygel. Men den måste först byggas om då det finns mögel i den byggnaden.

Annons