Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Borlängebor är välkomna in för att ställa frågor rörande sin närmiljö

Mycket händer i stan i höst.
Ikeas etablering och alla vägbyggen men mer är på gång.
Trycket att informera vilar tungt på kommunen.
- Snacka om Borlänge är svaret, säger Nils Persson, S-kommunalrådet.
På tisdagen öppnades informationskontoret mitt i ströget på Kupolens nedre plan.

Snacka om Borlänge är ingen dum idé. Lagom opretentiöst ger den var och en möjlighet att få information och lämna synpunkter på Borlänges utvecklingen. Och det gäller inte bara Norra Backa även om det kommer att finnas detaljerad information kring riksvägarna 50 och 70, gång- och cykelvägar, gator samt förberedelser för Ikea.

Mer än Norra Backa

Visserligen byggs modellen i lokalen över handelsområdet successivt på av planarkitekten Henrik Modigh men alla vet ju att Norra Backa bara är en promille av stan.
- Vi vill att Snacka om Borlänge gäller mer, säger Nils Persson. Tanken med lokalen är att borlängebor ska vara välkomna in och ställa frågor kring allt som berör deras närmiljö. Det kan gälla barnomsorg så väl som äldreboende och bostadsbyggande.

Bred information

Snacka om Borlänge kommer att vara öppen under Kupolens öppettider och personal bemannar måndag - fredag 12.00 - 14.00 samt lördag - söndag 11.00- 16.00.
Kalle Hedlund från Gagnef tycker att Snacka om Borlänge är utmärkt.
- Det är bra att kommunen lämnar en bred information om vad som händer, säger han. Sitta och gnälla vid köksbordet i efterhand vad är det för nytta med det? Nu får alla chansen att diskutera.
HANS DAHLQVIST