Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Borlängebor i första ”Stalkers”

I dag klockan 21.00 börjar TV3 sända sitt nya program Stalkers. I första programmet medverkar ett Borlängepar som blivit förföljda av en kvinna som mannen tidigare haft ett förhållande med.

För några år sedan hade mannen ett kortare förhållande med en 28-årig kvinna.
Efter att förhållandet tog slut så har den 28-åriga kvinnan förföljt paret. Hon har dömts för olaga hot mot både mannen och kvinnan, samt misshandel av kvinnan. Hon har också meddelats kontaktförbud mot båda den 18 augusti 2011.

Hon har sedan dömts för överträdelse av kontaktförbudet, men friats i hovrätten. Det nu aktuella kontaktförbudet gäller fram till den 7 november 2013.
En förundersökning rörande olaga förföljelse alternativt ofredande mot motparterna pågår.
Den 28-åriga kvinnan hävdar att det är paret som förföljer henne.

I augusti 2011 steg den 28-åriga kvinnan på en buss som mannen körde, hon var helt täckt av en burka och medan han satt på sin förarplats sa hon att hon varit gravid med honom och att hon gjort abort. Hon sade även att om inte han skulle ligga med henne samma kväll skulle hon döda honom. 28-åringen är dömd för den händelsen och ett vittne har hört det som sagts.
Mer om förföljelsen i trean i kväll.

Håkan Eriksson
hakan.eriksson@daladem.se