Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Borlängeförare kraschade i England

Dragracingsäsongen började inte bra för Mats Eriksson från Borlänge. 
I första kvalrundan i EM-premiären på Santa Pod Raceway i England blev han ordentligt omruskad då bilen tappade fästet och körde in i muren.

Annons

Med helt ny uppsättning för säsongen var teamet taggat för rekordkörning när säsongens första EM-tävling i England började. 

Men tyvärr blev det ett abrupt slut redan innan helgen startat. 

I första rundan hände något med bilen som gjorde den svår att styra. Med däckskak och sladd gick bilen tvärs över på motståndarbanan på två hjul, in i muren för att sedan kastas tillbaka i motsatta sidans mur där hela bilen var luftburen för en kort stund. 

Därefter fick Mats Eriksson stopp på ekipaget och lyckligtvis kunde han kliva ur helt oskadd. 

Dock var bilen inte i skick att ens försöka lagas då både chassi och kaross var hårt åtgångna.

– Det var en skaplig färd det där, sa Mats efteråt. 

– Hade repan gått bra hade vi helt säkert legat på en 5,80-tid. Bilen lämnade startlinjen jättebra. Vad som hände sedan vet vi inte i nuläget. Nu ska vi hem och plocka ner bilen och titta vad som ska åtgärdas. Om inte karossen går att fixa har vi den gamla som reserv, så det löser sig. 

– Om drygt en månad är nästa EM-deltävling i Finland och vi räknat med att vara med och slåss om poängen där. 

För EM-premiären i övrigt hans endast tre kvalsvängar köras, då regnet regerade över banan i princip hela den gångna helgen. Vilket var till fördel för Mats Eriksson då motståndarna inte kunde samla allför många poäng.

– Nu ska vi hem och reparera, sen ska vi vinna EM , sa crew shiefen LG Eriksson med glimten ögat dagen efter kraschen, då chocken lagt sig lite.

Lena Perés

Se en film från kraschen här.