Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Borlängerevyn håller hög klassTommy Andersson belönades

Årets Borlängerevy är varierad och underhållande. Det kan sägas som en kort sammanfattning.
Elva år har Tommy Andersson spelat med i Borlänge-revyn. 
För detta fick ha efter Nyårsafton-premiären ta emot Widdastipendiet.


Borlängerevyn
– Trevligt folk
Premiär: Nyårsafton
Med: Kicki Arnberg, Monika Jansson, Ulla Sundqvist, Tommy Andersson, Hans-Göran Berglund, Sven Sundin m.fl
Regi: Sven Sundin
Producent: Kicki Bergsten
Publik: I princip fullsatt
Betyg:

Några inslag håller verkligen hög kvalitet. Bäst av alla är Svensktoppen 50 år. Här finns en rik skatt av melodier under åren som aktörerna skickligt kunde använda sig av som ”Du är min man” och ”Vad har du under blusen Rut?”
Förra årets prisbelönta ”Ekobönder” utnämndes vid revy-SM till bästa lokala nummer. Givetvis fanns bönderna med i år också. Ny i gänget var Sven Sundin som stod på scenen första gången och gjorde det med bravur. De lyckades också, eller försökte, få publiken att sjunga. Bara deras minspel på scenen får en att skratta.

Ett inslag som inte riktigt kom fram var alla skulder och minusresultat. Uppslaget var bra tänkt med fåglar som dök upp och ”kvittrade” om underskott för kommunen, SSAB och Peace & Love. Tyvärr blev det för många fåglar och för mycket kvittrande för att numret helt skulle gå hem.
Musikinslaget med att all musik kommer från Dalarna var bra tänkt och lyckades också nästan nå toppen på ett revyinslag.

De flesta av numren handlade om Borlänge. Givetvis fanns också andra inslag med som födelsen av prinsessan Estelle.
Ett roligt inslag var prinsessan i tornet. Hon försökte få hjälp att ta sig ut och flera kända figurer inom sagovärlden passerade är revy.

Roland Engvall
roland.engvall@daladem.se