Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Borlänges vinst satt hårt åt

Borlänge var favoriter innan matchen och laget tog också med sig tre viktiga poäng när man gästade Hedemora för höstens sista derby. Men det satt verkligen hårt åt innan resultatet spikades till 3-4 (0-2,1-0,2-2).

Gästerna vinner första ronden men spelet är jämnt, även om Borlänge skjuter betydligt mer än Hedemora.
Ledningsmålet kommer lite turligt när Borlänge får spela 5 mot 3 i två minuter efter att hemmatränaren Alf Spolander drar på sig en utvisning i samband med en utvisning på en hemmaspelare.
– Domaren erkänner att han gör ett misstag när han visar ut mig för att jag skriker, förklarar Alf Spolander efter matchen. Men det blev ett dyrt misstag för oss. Även deras 4-3 mål kommer efter en hård dömd utvisning. Vi har inte marginalerna med oss i matchen.

Avslutningsperioden bjöd på mycket dramatik när först Hedemora kvitterade i spel 5 mot 3 efter bara drygt tre minuter: målskytt Victor Widing som är i fin form för närvarande. Samme man gör också 3-2 när han kommer fri med målvakten. Men därefter backar Hedemora hem för mycket och Borlänge pressar på och kvitterar med drygt fem minuter kvar av matchen.
– Jag vet inte riktigt vad vi gör för fel och just nu känns det riktigt tufft att vi förlorade när vi hade ledningen så länge in i matchen, analyserar Alf Spolander. Det skall bli skönt när serien snart är färdigspelad och vi får börja träna riktigt hårt igen. Vi får ingenting gratis just nu tyvärr.

Segermålet för Borlänge kommer när det är knappt en och en halv minut kvar att spela. Det hinner bara gå nio sekunder av en hemmautvisning innan pucken letar sig in. Hedemora tar sedan ut målvakten men lyckas inte kvittera.
– Jag tycker Hedemora gör det bra. De spelar sitt spel med kontringar riktigt framgångsrikt och de tar också över matchen ett tag när de går från 1-2 till 3-2. Men vi får med oss tre viktiga poäng och det är det som räknas en sådan här gång, sammanfattar Borlänges Christer Sjöberg.

För Borlänge väntar en svår bortamatch mot Hudiksvall i nästa omgång:
– Hudiksvall borta är bland de svåraste matcherna i serien, menar Christer Sjöberg. Jag tycker de har det mest kompletta laget i serien med fyra formationer som samtliga kan avgöra. Jag håller dem som bättre än Åkers/Strängnäs.
Hedemoras kedja med Rasmus Sandström, Victor Widing och Karl Hassel står för alla tre målen och gör en riktig fin match. Sebastian Varjomaa och Samuel Blucher hörde till de bättre på backen.
Bra i Borlänge var Marcus Andersson, Filip Engsund och Linus Persson framåt. Alexander Wadlund och Erik Gustafsson bra försvarsmässigt.
– Vi gör en riktigt bra laginsats, säger Christer Sjöberg, och det har sett bra ut hela hösten. Om vi sedan kan klara en plats bland de fyra främsta har vi gjort det bättre än vi kunde hoppas på.

Jan Ove Johansson