Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här planeras 250 bostäder – studenter finns i planerna

Området vid Myran expanderas ur byggsynvinkel. Under miljö- och samhällsbyggnadsnämndens senaste sammanträde skickade man planerna för nordvästra delen av Myran för samråd.

Annons

Planerna befinner sig nu i sin linda och under onsdagens sammanträde för miljö- och samhällsbyggnadsnämnden beslutades att ta detaljplanen för nordvästra Myran vidare för samråd.

Området som planerna innefattar.

I planerna finns idén om att etablera 150-250 bostäder på området och planen innefattar även en större volym byggrätter. Dessa kan innehålla bostäder, hotell eller studentbostäder och även vård- och omsorgsboende.

PLUS: När Rolf Ericson flyttar till Myran öppnar man för bostäder i Haraldsbo

Den planerade infarten till området kommer att vara mitt emot Högskolan Dalarna. Miljö- och samhällsbyggnadsnämndens ordförande, Jonny Gahnshag, ser planen som en stor förutsättning att länka samman Lugnet med Dalregementet och i och med detta så kommer en ny stadsdel att etableras.

Eftersom miljö- och samhällsbyggnadsnämnden tror att området är av stort allmänt intresse så kommer man att ha en förlängd samrådstid.

Annons

Singelolycka på E16: Bil körde av vägen ned i brant slänt – ingen personskada

Annons

NYHETSDAGEN: Regnoväder drar in över länet – "Upp mot 30 millimeter" • Stora torget blir sommarservering • Bussåkandet kan bli kostsamt • Domstol ger tidigare ABB-anställd rätt

Annons

Helt stopp i tågtrafiken – påverkar stationer i Dalarna

Annons

Jakten över – Mora IK muntligt överens med nya tränare: "Därför har det tagit så här lång tid"