Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya avsnitt av "Unika rum"

Udda platser och kreativa lösningar att bli inspirerad av!

Kents puderrosa husvagn är en dröm: "Är väl lite knäpp"

Artikel 7 av 18
Classic Car Week 2017
Visa alla artiklar

Långa blickar, pekande fingrar och trevliga kommentarer.
Kent Blomkvist är van att väcka uppståndelse när han kommer körandes med sitt ekipage: En Buick 1958 dragandes på en Favorit från 1970.
Husvagnen köpte han för snart tio år sedan. Då var den grå, handmålad och ful.

Annons

– Och så ville jag ju inte ha det.

Nej, för Kent Blomkvist visste precis vad han ville när han äntligen hittade den husvagn han letat efter länge via en annons på Blocket 2008. Husvagnen, en Favorit, hade då stått i en lada i Härnösand i över 20 år. Kent köpte den, fraktade hem den till Östersund och lejde in några kompisar som hjälpte till att slipa ner den.

– Det tog två dagar, och några plattor öl, säger han och skrattar hjärtligt.

Kent Blomkvist i sin Favorit.

Favorit var ett svenskt märke som  tillverkades 1965-1981. Hela karossen är av plast. Efter att Kent slipat ner den lämnade han in den till en billackare som fick lacka om den.

Kent Blomkvists rosa Buick med matchande husvagn.

Några år tidigare hade Kent Blomkvist köpt sin Buick. Den var originallackad i en puderrosa färg, en pastellig nyans typisk för en amerikanare från sent 50-tal.

Läs även: Växthus med kyrkfönster och kamin

Kent visste direkt att han ville ha en matchande husvagn, så efter att han byggt en dragkrok till bilen började han leta efter en passande.

– Jag hade sett några sådana ekipage som var ihopmålade och tyckte att det var fränt. Man är väl lite knäpp, men det är roligare att leva då.

TV: Glasskiosk byggd av lastpallar

Varje år åker han med sin bil och husvagn till Classic Car Week i Rättvik. Där är de ett stort gäng som samlas för att bo tillsammans, så pass att deras del av campingen kallas för "Jämtlandsgatan".

– Liksom allt annat är det ett intresse. Och man ska ju ändå ha någonstans att bo när man kommer till Rättvik. Det är inte alla som har ett sånt här ekipage, det ser man ju när man kommer till Classic Car Week. Och det är ju kul.

PLUS-text:

Homestylingen blev en mardröm

Favoritens inredning går i tidstypisk stil. Sofforna bäddas ut till säng.

Nästa steg är att fixa till husvagnens inredning lite. Fräscha upp träinredningen, byta ut kylskåpet som är original från Electrolux.

I det stora hela är Kent Blomkvist väldigt nöjd med sitt puderrosa ekipage. Det finns egentligen bara ett problem med att ha en rosa husvagn.

– Nu kan jag ju inte byta dragbil.

Köket är litet men klassiskt med luckor i mahogny och handtag i mässing.

Alla artiklar i
Classic Car Week 2017

Nya avsnitt av "Hemma hos"

Inspireras av planlösningar, inredning och färgval!