Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klart besked – studentbostäder ska byggas på eldhärjad tomt

Artikel 7 av 30
bostadspuls
Visa alla artiklar

Den 12 december 2016 stod det klart att Kopparstaden ville bebygga en tomt på Bojsenburg, Jungfruvägen 27. På 1990-talet brann ett bostadshus ned på tomten, som sedan dess stått öde. Nu står det klart att nya studentbostäder ska byggas och stå klara till hösten.

Annons

Byggnationerna ska påbörjas under det första halvåret i år. I slutändan ska 40 stycken enrumslägenheter stå inflyttningsklara fördelade på 22 respektive 29 kvadratmeter. Kopparstaden lovar i dag att hyran inte kommer att överstiga 4000 kronor.

– Studenterna är en viktig målgrupp för oss. Efterfrågan på egna boende, det vill säga lägenheter med eget kök, är stor och något vi tagit fasta på då vi väljer att bygga nytt i Bojsenburg. Samvaro är också något som våra studenter efterfrågar och därför bygger vi ett studie-och samvarorum på båda våningsplanen i huset, säger Maja Kronvall, Verksamhetsansvarig på Kopparstaden Student i ett pressmeddelande.

ANDRA NYHETER: Dala-Demokraten avslöjar: Peace & Love krävs på miljoner av företag – "Man är dum och godtrogen"

Studentbostäder expanderar. 40 stycken ska stå klara till hösten.Foto: Christian Larsen / Bertil Ericson / TT

Kopparstadens bestånd gällande studentlägenheter är idag 500. Dessa är fördelade på Britsen, Tallen, B-Kasern, Brigaden, Ugglan och Bojsenburg.

Så ska området se ut.Foto: Kopparstaden

Tidigare har Dalarnas studentkår välkomnat nyheten om nybuyggnationer av studentlägenheter.

– Vi har ett gott samarbete med Kopparstaden och Falu kommun och vi ser fram emot att vara med i processen kring bygget och vi hoppas givetvis att fler kommuner tar efter. Vi vet ju, till exempel, att Tunabyggen i Borlänge också aviserat om nya bostäder för studenter, sa Tom Edoff, ordförande för Dalarnas studentkår, till Dala-Demokraten den 12 december 2016.

Annons