Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kopparstaden bygger studentlägenheter

En tomt på Bojsenburg ska bebyggas. På 1990-talet brann ett hus ned på tomten och nu ska det i framtiden bebos av studenter. "Vi väljer att bygga studenthuset på Bojsenburg, dels för att det är ett attraktivt område", äsger Kopparstadens vd Pernilla Wigren.

Annons

Under fredagen fattade Kopparstadens styrelse beslutet att etablera nya studentbostäder i Falun. Beslutet innefattar nyetableringar på Bojsenburg, Jungfruvägen 27, där man vill öka beståndet av prisvärda studentlägenheter till studenterna på Högskolan Dalarna.

KLART: Så mycket höjer Kopparstaden hyrorna nästa år

Kopparstaden bygger nytt – då väljer man att bygga studentlägenheter

Beståndet som planeras att byggas är cirka 40 lägenheter där lägenheterna ska mäta 22 kvadratmeter. Till detta ska det finnas ett pentry och badrum. Till hösten 2017 ska produktionen starta och ett år efter ska det vara klart för inflyttning.

– Studenterna har alltid varit en viktig målgrupp för oss, säger Mahnaz Fakhari, verksamhetsansvarig på Kopparstaden Student.

STUDENTERNA OM BYGGNYHETEN: Äntligen!

LÄS MER: Kopparstaden säljer halva Bojsenburg

Han fortsätter.

– Vi bygger därför fler studentbostäder för att minska bostadsbristen och för att bredda utbudet av boende till studenterna i Falun. Vi vill att studenterna ska känna sig välkomna hit och att vi tar hand om studenterna på ett bra sätt, säger Fakhari.

Pernilla Wigren, vd Kopparstaden.

LÄS OCKSÅ: Kopparstaden om försöljningen av Bojsen: "Vill sälja till seriös aktör"

Kopparstaden har idag cirka 500 studentlägenheter som är fördelade på områdena Britsarvet, Tallen, B-kasern, Brigaden, Ugglan och Bojsenburg.

– Vi väljer att bygga studenthuset på Bojsenburg, dels för att det är ett attraktivt område med bra kommunikationer och närhet till det mesta, dels för att vi har en byggklar tomt efter ett hus som brann på 1990-talet, säger Pernilla Wigren, vd för Kopparstaden.

Annons

Singelolycka på E16: Bil körde av vägen ned i brant slänt – ingen personskada

Annons

NYHETSDAGEN: Regnoväder drar in över länet – "Upp mot 30 millimeter" • Stora torget blir sommarservering • Bussåkandet kan bli kostsamt • Domstol ger tidigare ABB-anställd rätt

Annons

Helt stopp i tågtrafiken – påverkar stationer i Dalarna

Annons

Jakten över – Mora IK muntligt överens med nya tränare: "Därför har det tagit så här lång tid"