Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Timmerhus byggt 1954 med fantastiskt läge, hästgård med sjötomt och ett av Faluns mest mytomspunna hus – Här är Dalarnas mest klickade fastigheter vecka 14

Bostadssajten Hemnet listar varje vecka vilka bostadsannonser som fått flest besökare. I Dalarna toppades listan vecka 14 av helrenoverade villa i attraktiva Kvarnsveden. Här är hela klicktoppen för Dalarna vecka 14:

Annons

1. Pilgrimsgatan 2, Kvarnsveden, Borlänge – 4 983 besök på objektsidan.

Helrenoverade villa i attraktiva Kvarnsveden.

2. Övertänger 475, Enviken – 4 937 besök på objektsidan.

Charmig liten gård i renoveringsbehov med stor potential.

3. Dröverksvägen 7, Ludvika – 4 879 besök på objektsidan.

Charmigt timmerhus byggt 1954 med fantastiskt läge; egen strand och vacker utsikt mot sjön Väsman.

4. Västmansbacken 2, Ludvika – 4 698 besök på objektsidan.

Hästgård med sjötomt, stall med tre boxar, paddock, en och en halvplasvilla med utbyggnad.

5. Villavägen 2, Falun – 4 413 besök på objektsidan.

Ett av Faluns mest mytomspunna hus till salu.

6. Persstigen 23, Älvdalen – 3 802 besök på objektsidan.

I Ulvsjön, mitt emellan Älvdalen och Lillhärdal, en mindre gård med mycket mark till.

7. Stångtjärnsvägen 11, Övre Valsan, Insjön – 3 732 besök på objektsidan.

Unikt tillfälle att förvärva två fastigheter varav ena med strandtomt.

8. Tvärånäsvägen 16,18, Mora – 3 600 besök på objektsidan.

Förverkliga drömmen om ett boende i idyllisk miljö på landet – ett stenkast från Siljan.

9. Rådjursstigen 1, Avesta. – 3 516 besök på objektsidan.

Hus med allt i ett plan i populära Rutbo.

10. Klövervägen 2, Falun – 3 471 besök på objektsidan.

Utsökt enplansvilla med generös öppen planlösning som ger utrymme även för den större familjen och social samvaro.

Källa: Hemnet.

TV: Hemma hos Carl Larsson

TV: 21-åringen byggde om härbre till villa

TV: Åk med i radiostyrda husbåten

PLUS-texter:

Duka naturligt i påsk med mossa, ägg och grenar

Sommarstuga blev gårdbutik för omdesignade möbler

Annons

Mp och L rasar och SD går framåt: ”Trots allt är vi ändå stolta över att vi verkar få större stöd än vad vi fick i riksdagsvalet”

Artikel 21 av 21
EU-valet i Dalarna 2019
Visa alla artiklar

SD går kraftigt framåt, och MP och L backar. Enligt SVT:s vallokalsundersökning.
– Detta är ett resultat av de svåra beslut vi som parti tvingats ta i regeringsställning de senaste åren, säger EU-kandidaten Mursal Isa (MP) från Borlänge.

Annons
Mursal Isa tror att MP straffades  för de senaste årens regeringsansvar.

Enligt SVT:s stora vallokalsundersökning, som intervjuat 9 000 väljare i landet, går Miljöpartiet kraftigt bakåt. Med nära 6 procentenheter till strax under 10 procent.

– Den gröna rörelsen går starkt framåt i Europa. Att vi inte gör det i Sverige beror på den politiska situation vi som parti varit i under de senaste åren - med regeringsmakten, flyktingvågen och de politiska kompromisser vi tvingats medverka i. Vi har tappat stöd på det. Trots allt är vi ändå stolta över att vi får större stöd än vad vi fick i riksdagsvalet, säger Mursal Isa.

Monica Lundin (L) från Borlänge var kandidat nummer åtta på Liberalernas EU-lista.

Enligt vallokalsprognosen tappar även Liberalerna mycket, minus 5,5 procentenheter till 4,4 procent. Monica Lundin från Borlänge var partiets kandidat på plats åtta.

– Jag är mycket glad över att det verkar som att vi kan få behålla ett av våra två mandat. Utifrån det opinionsläge vi tidigare var i så är detta en framgång. Vi har påverkats negativt av den svåra regeringsbildning vi var involverade i efter höstens val, säger Monica Lundin.

Samtidigt går den Liberala gruppen i EU kraftigt framåt.

– Det är mycket glädjande. Den liberala gruppen kan bli vågmästare i Europaparlamentet. Det är glädjande att det verkar som att vi lyckats motverka de extrema krafternas framgångar, säger EU-kandidaten Monica Lundin från Borlänge.

Riksdagsledamoten och EU-kandidaten Mats Nordberg med partiledaren Jimmie Åkesson.

EU-valet stora vinnare i Sverige är Sverigedemokraterna. Partiet går kraftigt fram med drygt 7 procentenheter enligt vallokalsprognosen.

– Vi är mycket glada. Jag hade hoppats att vi skulle nå riksdagsvalets nivåer. Det verkar vi nästan göra. Det är glädjande, säger han.

Framgången betyder nya mandat för SD i EU.

– Jag tror att den långa regeringsbildningen efter höstens val gjorde att många röstade på oss, säger EU-kandidaten Mats Nordberg från Falun.

Texten uppdateras.

Annons

Klas från Borlänge vann Robinson: ”Jag har följt mitt samvete hela tiden”

Annons

2019 års vinnare av TV4:s Robinson är Klas Beyer från Borlänge. Hans resa, från första dagen på ön till kvällens dramatiska upplösning, får betraktas som den mest fläckfria i Robinsons historia.

– Nu är jag redo för Let´s dance om jag får frågan, säger 2019 års Robinsonvinnare till Dala-Demokraten direkt efter finalprogrammet.

Solklart. Årets Robinson är Klas Beyer från Borlänge. Foto: Joel Bendvik/TV4

Solen har stekt, sanden bränt liksom blickarna mellan de tävlande. Folk har med tårar rinnande nedför kinderna röstats bort. Oborstade tänder har gnisslat, kokosnötter liksom psyken knäckts och en vinnare korats: Klas Beyer från Borlänge.

Det var den 17 mars som TV4 visade det första avsnittet. Tjugo välnärda deltagare vadar uppnästa iland på den lilla ön Fiji i Stilla havet.

– Av alla strandsatta är jag nog den som haft mest erfarenhet av att leva nära naturen. Det har varit en stor fördel för mig. Förra sommaren, innan avresan till Robinson-ön, förberedde jag mig genom att fasta i tre veckor, berättar Klas Beyer.

En jurist, en renskötare och en byggnadsingenjör från Borlänge – det är några av de äventyrslystna som tittarna följt under våren.

Kung av sand. Tre minuter efter sista tävlingen var det dags för segertecken och skumpa. Foto: Joel Bendvik/TV4

31-åriga Klas från Borlänge jobbar på Sweco i Umeå.

– Men nu är jag bara Robinsonvinnare. Helt otroligt.

Egentligen har han varit Kung av sand i tio månader.

– Det har inte alltid varit så lätt att bevara den hemligheten. Vi spelade ju in programmet förra sommaren. Det är lite av en befrielse att äntligen få prata fritt med dig nu.

Allteftersom serien pågått har Klas fått uppmärksamhet.

– Jag förstod, när fler och fler började kom fram till mig på stan, att mitt sätt att förhålla sig till pakter och sociala spel engagerade.

Klas Beyers bedrift, från första dagen på ön till kvällens dramatiska upplösning, får betraktas som den mest fläckfria i Robinsons historia.

– Jag har varit lojal mot mig själv. Jag klarar inte av att prata skit om någon i något sammanhang. Mina värderingar som medmänniska har inte gått att rubba, inte ens om jag riskerat att röstas ut. Att vinna är inte att komma först. Att ha rent samvete är däremot det största. Men det har varit jobbigt att inte kunna lite på folk. Själv har jag försökt vara den man ska kunna lita på. Min lojalitet för gruppen har också varit tydlig. Varje morgon har jag bland annat ordnat med mat och värme till alla.

Första dagen på ön Fiji. Klas Beyer har nyss gått iland. Det gjorde han på söndagskvällen också. Foto: Daniel Ohlsson/TV4

Allt började för ett år sedan.

– Det var en lördag i maj som kompisarna Eric och Cassandra hjälpte mig att fylla i anmälan. Några dagar senare ville TV4 träffa mig och sedan var det bara att packa väskan.

Minnena är många från den tio veckor långa inspelningen på ön Fiji.

– Kontrasten mellan det mest naturliga av sätt att leva på och det mest onaturliga av sätt att kommunicera på skapade som ni säkert sett, ni som följt serien, spänning och engagemang. Hela tiden har jag varit på min vakt kring vad jag ska säga och tycka för att det i bästa fall inte ska vändas mot mig. Det har varit jobbigt, men det har onekligen fungerat.

Många vill träffa årets vinnare.

– Först ska jag tidigt på måndagsmorgonen besöka tv-soffan på TV4. Sedan har jag fått förfrågningar om liknande happenings.

Som ”gammal” snowboardåkare var det uppenbart att balanstävlingarna passade dig bra?

– Absolut. Den begåvningen kan man ha nytta av, till exempel om man ska dansa. Hör de av sig från Let´s Dance svarar jag "yes" direkt, säger Klas Beyer.

Förutom sand mellan tårna, erfarenheter av att fasta och äran, tilldelas Robinsonvinnaren en halv miljon kronor.

Även förra året blev det dalaseger i Robinson då säsongsarbetaren Daniel ”DK” Westlund, 30, från Äppelbo tog hem segern.

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips
Annons

NYHETSDAGEN: Polis avlossade skott på polisstation • Här kan det komma snö • På plats i vallokalerna • Mora IK i supportermöte

Annons

SVT:s valundersökning: Sverigedemokraterna ökar mest – Liberalerna nära spärren

Vallokalerna har stängt och resultatet har kommit från SVT:s vallokalsundersökning, Valu.
Enligt undersökningen ökar Sverigedemokraterna mest medan Liberalerna backar till 4,4 procent – precis ovanför spärren.

Annons

Vid 21 på söndagen släpptes SVT:s vallokalsundersökning, som baseras på enkätsvar från väljare vid 100 vallokaler och 50 förtida röstningslokaler.

Enligt undersökningen är Socialdemokraterna fortsatt största parti, följt av Moderaterna och Sverigedemokraterna, som ökar mest. Framåt går även Centerpartiet på 10,3 procent (+3,8) och Kristdemokraterna på 7,5 procent (+1,6).

Miljöpartiet backar mest, 5,9 procentenheter, och går i så fall från fyra mandat till två mandat i Europaparlamentet. Liberalerna hamnar på 4,4 procent, strax över spärren. Vänsterpartiet får i princip oförändrat stöd, jämfört med EU-valet 2014.

Feministiskt initiativ backar 4,7 procentenheter och tappar sitt mandat, enligt undersökningen.

Mandatfördelning i Europaparlamentet enligt SVT:s vallokalsundersökning

Moderaterna: 4 (3)

Centerpartiet: 2 (1)

Liberalerna: 1 (2)

Kristdemokraterna: 2 (1)

Socialdemokraterna: 5 (5)

Vänsterpartiet: 1 (1)

Miljöpartiet: 2 (4)

Sverigedemokraterna: 3 (2)

Feministisk initiativ: 0 (1)

Siffra inom parentes anger mandatfördelningen efter EU-valet 2014.

Efter 23 väntas de första officiella resultaten komma för Sverige i EU-valet. Följ rösträkningen här.

Annons