Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Box play-kungen Karlsson

När utvisningar ska dödas har Leksand några riktigt starka pjäser att slänga in i spelet. Lagkaptenen Gabriel Karlsson är en av dessa, när HV 71 spelade fem mot tre i över en minut fanns han på isen hela tiden.
– Det kan vara mindre jobbigt att spela tre mot fem jämfört med fyra mot fem, man rör sig inte lika mycket, säger Gabriel Karlsson.

Tveklöst var tre mot fem-situationen i mitten av andra perioden en viktig episod för matchens utgång. 11.23 in i perioden åkte Patrik Hersley ut på två minuter, 50 sekunder senare fick han sällskap av Jacob de la Rose i utvisningsbåset. Leksand ledde då med 3-1 och hade redan klarat av två numerära överlägen i perioden (det ena visserligen bara cirka 15 sekunder).

Men i och med fem mot tre-överläget fick HV en gyllene chans att komma in i matchen men Leksand spelade ett briljant box play, inte minst Gabriel Karlsson.
– Jag snackade med Oscar (Alsenfelt) hur han ville ha skotten och så spelade vi efter det. I tre mot fem handlar det mycket om att göra det svårt för motståndarna, få dem att spela runt och vi lyckades bra med det.

Är det du själv som avgör om du ska byta i det läget?
– Så länge jag känner mig pigg så kör jag.

Leksand gjorde en mycket bra bortamatch och tog sin tredje seger i rad. Det var återigen en stark första period som lade grunden till segern tillsammans med att dalalaget klarade ut alla numerära underlägen i andra perioden.
– I en del matcher har vi varit avvaktande i första perioden och vi har pratat om att komma ut hårdare och skaffa oss momentum och på slutet tycker jag att vi har anammat det.

Den här säsongen har Leksand vid tre tillfällen varit poänglöst som mest i två matcher i rad. De riktiga svackorna har saknats och det är förstås en viktig förklaring till att laget ligger trea i serien.
– Alla i laget hatar att förlora och vi har pratat mycket om att det är viktigt att studsa tillbaka efter en förlust.

Men om jag skulle prata med alla spelare i SHL så skulle samtliga säga att de hatar att förlora?
– Ha-ha, ja det har du rätt i, det vore konstigt annars. Får vår del kanske det handlar om att vi göra saker extra noggrant efter en förlust. Vi försöker hitta positiva bitar att ta med sig i alla matcher.

Ni har full pott mot HV i år samtidigt som ni inte tagit någon poäng mot Linköping. Är det tillfälligheter?
– Nej, det tror jag inte. Vissa lag passar oss bättre och andra passar oss sämre. Jag kommer ihåg när jag spelade i Skellefteå, då förlorade vi alla matcher mot Linköping i grundserien men vann i slutspelet. Vad sådant beror på vet jag inte, säger Karlsson.

För övrigt är det just Linköping som är Leksands nästa uppgift, på tisdag i Linköping.

Lars Ingvar Eriksson