Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Boxningen i Smedjebacken i medvind

Boxningen i Smedjebacken har lite medvind just nu. Sedan förra året har nybörjargruppen ökat med åtminstone 50 procent säger nybörjargruppens tränare Tobias Allansson.

Varje nybörjare är värdefull. Så de sju nya, möjligen blivande, boxarämnena som sportlovstränat är glädjande för klubben. Klubben som för övrigt idag består av både traditionella boxare som kampsportare efter en sammanslagning.

Dels BK Swing och dels Bergslagens Kenpo som sedan två år är en och samma klubb, med kampsportarna som en sektion av BK Swing.
– Själv kommer jag från kampsporten, men har blivit mer och mer intresserad av boxning, säger tränaren Allansson med tio år bakom sig som kampsportare.
Tre sportlovs lediga nybörjare låter slagen hagla över slagpåsarna i boxningslokalen. Allansson manar på de unga boxarna och peppar för att driva upp tempot.
– Åldrarna i lokalen varierar, säger han och är nöjd över åldersspridningen.
Någon tränar kampsport. Någon stärker en dålig rygg, men av den här träningen att döma så är det ingen svag rygg precis. Målen för träningen i lokalen skiljer sig.
– Många förknippar boxning med slagsmål, men det är helt fel, hävdar Allansson. Slagsmål hör inte hemma i boxningen. Då är man ute direkt.
Ett antal mammor och en pappa är med sina barn på plats. De ser också ut att vara av fridsam natur.
– Boxning är en bra träning, säger tränaren. Den är fysisk.

Kanske det är något som de unga nybörjarna märkt av den här första gången. Efter att ha provat handskar och sandsäckar har de haft en mini-variant av boxningsträningen för att få kondition och smidighet. Korta språngmarscher, kullerbyttor och skuggboxning.
– Ifjol vid den här tiden hade man sex-sju i nybörjargruppen hos Allansson. Idag är det möjligen 17 som kommer mer eller mindre sporadiskt.
– Varje ny betyder mycket för BK Swing.

Det är skälet till att tränare Allansson säger att de nya är välkomna tillbaka ner till träning.

Christer Nyman
christer.nyman@daladem.se