Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bra betyg i Malungs tredagars dressyr

Annons

Sällan ser man så perfekt ordning och reda som vid Malungs Ridklubbs anläggning. Allt glänser och ordningen är perfekt. Lägger man därtill en bra tredagars dressyrtävling i härligt sommarväder finns det inte mycket mer att önska.

Anläggningen har expanderat och klarar det mesta inom ridsport men, ett önskemål kvarstår.
- Ja, för att få en fullvärdig året runt anläggning behöver vi 20 meter till på ridhuset säger Nina Jansson. Vi har nu ett riktigt bra utgångsläge för både träning och tävling plus en rationellt fungerande anläggning med allt som hör till en högklassig ridsportanläggning. Ett större ridhus skulle därför göra det hela komplett och underlätta för både den vardagliga träningen som tävlingsplaneringen.

Domarna Barbro Lindström och Leena Lundin fick dela ut en hel del fina betyg på olika nivåer. Extra roligt för hemmafansen var Marit Andersson på kolsvarta 6-åriga hingsten Ekvall´s Ivenhove och Ingela Hagas på Debbies fina framgångar med segrar och placeringar.
Marit hade en mycket framgångsrik ponnykarriär med sin D-ponny Dale Wind med massor av segrar och placeringar där segern i SM:s B-final hör till de bästa. I dag är det fortfarande fullt upp med ridning och utbildning av ponnyer och hästar men vardagen består också av ett vanligt jobb som sjuksköterska.

Spännande framtid

Under helgen visade Marit upp hingsten Ekvall´s Ivenhove och det såg riktigt bra ut med flera fina betyg och placeringar. Vi frågar Marit hur hon ser på framtiden?
- Helt klart är det i dag en ren hobby. Men samtidigt finns ambitionen att nå så långt som möjligt och nu är vi stabila på medelsvåra nivåer och har börjat ta stegen mot nästa nivå. Hur långt det bär får framtiden visa men just nu känns det väldigt stabil och bra säger en svettig och mycket nöjd ryttare.
För Ingela Hagas del så är det också en förändring sedan två år då hon jobbade på anläggningen men nu har det som ren hobby.
- Ja, det blev så av rena familjeskäl så nu jobbar jag som läkarsekreterare med normala arbetstider i stället för en massa kvälls- och helgjobb. Det känns jättebra men ridningen är fortfarande en stor del av min tid och ett mycket skönt komplement.
Båda har i dag en mycket fin potential som ryttare och är fina förebilder inom Dalarnas dressyr så förhoppningsvis kommer de att hålla i gång sin ridning som fina förebilder och klättra i klasserna.
Vad man skulle önska när man besöker den här fina anläggningen är lite mer solidariskt tänkande med en hel del till dalaekipage till start. Vad tog ni vägen?
OLOF ASPELIN

RESULTAT
Klass 1, FEI Prix S:t Georges. 1) Susanne Gustavsson, Dyltabruk, Denise LB, 65,79 procent.
Klass 2, Medelsvår B:4. 1) Susanne Gustavsson, Dyltabruk, Denise LB. 68,70, 2) Ingela Haga, Malung-Sälen, Debbie, 66,96.
Klass 3, Medelsvår C:2. 1) Susanne Gustavsson, Dyltabruk, Bolivia, 66,67, 2) Marit Andersson, Malung-Sälen, Ekvall´s Ivenhove, 66,44,
Klass 4, Medelsvår A:1. 1) Philippa Ral, Segersta, Levall 002, 66,28, 2) Susanne Gustavsson, Dyltabruk, Denise LB, 65,35.
Klass 5, Medelsvår B:3. 1) Susanne Gustavsson, Dyltabruk, Denise LB, 70,21, 2) Ann Christine Brink Lindholm, Falu RS, Arioso, 67,29.
Klass 6, Lätt A:6. 1) Ingela Haga, Malung-Sälen, Debbie, 66,51, 2) Marit Andersson, do, Ekvall´s Ivenhove, 63,26,
Klass 7, Lätt A:4. 1) Susanne Gustavsson, Dyltabruk, Bolivia, 68,29, 2) Nina Karlsson, Djurgården, Rico Iberico, 67,07, 3) Marit Andersson, Malung-Sälen, Ekvall´s Ivenhove, 65,61.
Klass 8, Lätt A:3, 1) Ingela Haga, Malung-Sälen, Debbie, 69,68, 2) Nina Karlsson, Djurgården, Rico Iberico, 69,03, 3) Johanna Vangen, Insjön, Anastacia NDS. 65,81.
Klass 9, Lätt B:3. 1) Lisa From, Rättvik, Belgarath, 66,97, 2) Anne Engvall, Falu RS, Fandango, 66,67, 3) Ida Bröms, Leksand, Collin, 65,15.