Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bra Peace & Love

När Peace & Love AB gick i konkurs i våras skrev jag en depp-krönika, det var ju så sorgligt. Jag avslutade krönikan med en tro på grundaren Jesper Heed, en tro på att han inte skulle låta detta nederlag döda Peace & Love, utan att komma igen med nåt nytt.

Sällan har det känts så skönt att ha rätt.

Jag fyllde år i måndags, 38 för er som undrar, och som en födelsedagspresent av bästa slag kom beskedet; Peace & Love kommer tillbaka.

Egentligen kanske det är lite tidigt att jubla. Nyheten kom ju fram (ja, min konkurrent hann före på den, grattis Anders) tack vare att Peace & Love Foundation ansökt om tillstånd om ett evenemang i Borlänge nån gång mellan vecka 26 och 30 nästa år.

Något mer har inte avslöjats, förutom att prinsens sambo sitter i styrelsen. Hur stort det blir, om det ens blir en festival på samma sätt som tidigare, vilken storlek på artister som kommer bokas med mera, det vet vi inte. Vi vet inte ens om Peace & Love själva vet än.

Däremot står det klart att artister och folk uppmärksammat nyheten. Det finns redan ”Peace & Love 2014”-grupp på Facebook, och en massa band skriver inlägg i stil med ”vi ställer gärna upp och spelar”.

Och så klart blir det uppmärksammat. Och så klart är det läge att jubla, lite i alla fall.

Nån form av Peace & Love är bättre än inget Peace & Love.

Jag tror dessutom det är smart att göra den här comebacken så fort som möjligt, alltså redan nästa år. Varumärket är ju fortfarande stekhett, och ett bättre läge att starta nåt ”nytt” och ha namnet Peace & Love i bakfickan går knappast att hitta.

Svårigheten gissar jag kommer bli att lägga sig på rätt nivå. Det finns fortfarande massa människor som inte fått tillbaka biljettpengarna för årets festival, och det är inte är inte svårt att gissa att folk kanske kommer tveka lite extra innan de vågar köpa biljett denna gång.

Samtidigt borde Peace & Love-biljett vara en av de säkraste biljetterna att köpa 2014. De har redan gjort misstaget, och förmodligen lärt sig av det. Det ska nog mycket till innan de tar sig vatten över huvudet en gång till.

Oavsett i vilken form det kommer tillbaka så välkomnar jag en återfödelse med öppna armar. Säg bara vilka datum ni kör så kommer jag.

Höjt!

Jonas Stentäpp
jonas.stentapp@daladem.se