Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Brage kan skjuta Varberg till ettan

På lördag avslutar Brage en säsong som inte blivit som man hade tänkt sig, när serien började med seger borta mot Ängelholm.
Sedan länge har Brage varit klart för nedflyttning till division 1.

När seriespelet nu avslutas med hemmamatch mot Varberg finns möjligheter till en trepoängare, som i så fall kan innebära att man drar med sig Varberg ner i ettan.
– Vi vill i alla fall försöka avsluta på ett fint sätt, säger Stefan Lindmark, 18-årin-gen som blivit mer eller mindre ordinarie i A-laget.
– Ordinarie är väl att ta i, jag har fått spela de flesta matcherna på grund av skador, påpekar Stefan.

Han är inte den ende junio-ren som fått spela flera matcher i A-laget. Här finns även Alexander Zetterström, Joakim Broman, Gustaf Nordqvist, Adam Persson och Markus Bergström samt faktiskt ytter- ligare några ungdomar.
Det har gjort att Brage får ta emot ett sexsiffrigt belopp från Svenska Spel för att klubben låtit unga spelare göra matcher i superettan.
– Det visar väl att vi gjort något rätt i år. Inte minst betyder det en del för självfötroendet, säger Stefan Lindmark.
Han gjorde själv A-lagsdebut i superettan som 16- åring för två år sedan.

Brage får kanske bygga upp ett nytt lag i division 1 med de här unga spelarna.
– Vi får väl se hur det blir. Mitt kontrakt går ut i novem-ber. Jag har än inte haft någon kontakt med ledningen för att diskutera nästa säsong, säger Stefan Lindmark.
Han tycker i alla fall att det är kul att så många unga spelare gjort bra ifrån sig i A-laget under en annars motig säsong.
– Det visar vilket bra jobb Johan Hällman gjort, så visst blev vi förvånade när han fick gå, menar Lindmark.

Sven-Erik Karlsson