Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Branden är nu polissak

En brand utbröt på söndagskvällen i en lägenhet i ett fler­familjshus i Blötberget utanför Ludvika.
Nu utreder polisen om det kan vara tal om allmänfarlig vårdslöshet.

Larm om branden inkom till räddningstjänsten klockan 20.46. När brandmännen kom till platsen brann något på spisen i en av fastig­hetens fyra lägenheter, och lågor slog ut genom dörren till den brandhärjade lägenheten. Totalt befann sig fem personer i fastigheten, varav en kvinna och hennes barn i den lägenhet där branden startade.

Lyckligtvis klarade sig samtliga utan skador. Risk för spridning av branden till lägenheten ovanför förelåg, men räddningstjänsten fick snabbt situationen under kontroll och lämnade platsen vid 22.10-tiden.
– Hade inte räddningstjänsten varit så snabbt på plats kunde det ha slutat riktigt illa, konstaterar vakthavande hos polisen.
Polisen utreder nu om det kan vara allmänfarlig vårdslöshet. Det innebär att man undersöker om någon på något vis varit oaktsam och att det lett till att branden uppstod. Under måndagsförmiddagen var lägenheten avspärrad i väntan på en teknisk undersökning.

Beatrice Åström/DT