Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Brandmännen fick bryta upp dörren

Plötsligt stannade hissen mellan två våningar på Söderåsens äldreboende i Vansbro.
I den mörka hissen befann sig en personal och en boende.
Först efter tre timmar kunde de räddas ut från hissen.

Det var vid 19-tiden på måndagskvällen som den nyinstallerade hissen plötsligt stannade. Personalen på sjukhemmet försökte först att hjälpa de nödställda. De kallade även in servicepersonal från det kommunala bostadsbolaget. De lyckades få hissen att gå nästan upp till andra våningen. Men där stannade hissen och det gick heller inte att få upp dörrarna. Efter en dryg timme larmade man räddningstjänsten och en servicetekniker från Borlänge.
– Vi lyckades bända upp dörren så pass att vi fick in vatten och en ficklampa till de instängda, berättar räddningsledaren Mattias Ström.
När serviceteknikern kom på plats konstaterades att den enda möjligheten att få ut de två instänga var att bryta upp dörren. Med hjälp av brytjärn, en så kallad klippsax och handkraft kunde man till slut få upp dörren.
De två som suttit instängda i tre timmar kom då ut välbehållna och togs omhand av personalen.

LEIF OLSSON
0281-713 43
leif.olsson@daladem.se