Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Brevlådor tömdes - brev öppnades och kastades

Annons

Peter Jonasson tog en promenad med flickvännen och hunden.
Längs Kvarngatan i Rättvik hittade de massor av öppnad post.
Någon hade roat sig med tömt de flesta brevlådorna under natten.

Öppnade kuvert och annan post låg spritt över hela Kvarngatan på lördagsmorgonen. Synen gjorde Peter och hans flickvän förbannade.
- Vem gör sådant här? Vi hittade all möjlig post med känslig information, säger Peter.

Sprättade kuvert

Bland kuverten och breven fann de avsändare från Kronofogden, bokförlag, uttagningsblanketter och information om läkartider.
- Det är otäckt. Man har sprättat kuverten och kastat innehållet omkring sig. Det är ren skadegörelse och om folk inte får sina brev så kan det få riktigt otrevliga konsekvenser, säger Peter.

Lade tillbaka

Allt eftersom de plockade upp post och pusslade ihop kuverten med adresserna så lade de tillbaka de flesta breven i rätt låda igen.
- Det var hela sträckan från Rättviksparken till Slalomvägen som det låg utspritt. Det här verkar vara lådor som inte var tömda under fredagen. Vi själva blev inte drabbade som tur är, säger Peter.

Tänt eld

Under söndagspromenaden upptäckte de ännu mer skadegörelse.
- Då såg vi att någon tänt eld på en brevlåda. Det är riktigt otrevligt när sådant här händer och det finns säkert massor av post som blåst iväg som mottagarna aldrig kommer att hitta, säger Peter Jonasson.

CHRISTIAN LARSEN
023-476 47 / 070-631 28 47
christian.larsen@daladem.se