Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Brist på ombud ställer till det

Efter att OKQ8 stängde finns inget ombud för DHL i Säter. Därför får vissa Säterbor åka till Stora Skedvi för att hämta ut paket.
– Det känns lite lustigt, säger Ing-Britt Karlborg.

Säterborna Sören och Ing-Britt Karlborg hade beställt en present till sina barnbarn via nätet. När paketet skulle levereras fick de dock veta att paketet skulle lämnas ut på ICA Nära Skedvihallen i Stora Skedvi.
– Jag sade ”Vad sa du, ska vi åka till Skävä och hämta paketet?”. Det känns ju lite lustigt, när vi bor i Säter, säger Ing-Britt Karlborg.
– Ja, det är väldigt märkligt. Tidigare har vi kunnat hämta ut paketen på ICA i Säter, säger Sören Karlborg.

Alexandra Söderlund, som jobbar på ICA Nära Skedvihallen och som överlämnade paketet till Sören, har dock en förklaring till situationen.
– Tidigare var OKQ8 i Säter ombud för paketleveranser med DHL. Men när de stängde så var det ingen som ville ta över som ombud för DHL-leveranser. Därför är vi det närmaste DHL-ombudet för Säterborna. Det är en del Säterbor som har kommit hit för att hämta ut sina paket och undrat varför det är så här och då har vi förklarat läget för dem, säger Alexandra Söderlund.

Pär Sönnert/DT