Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bristande granskning anser Granholm

Lars-Erik Granholm anser att den oberoende granskning som kommunen beställde om de två förslagen för Gagnefsgården, är missvisande.

– Man måste titta på vad får man? Vad får man med sin? säger Lars-Erik Granholm.
Under den pressträff som kommunens tjänstemän höll tillsammans med Structors konsult i onsdags så sades det att Lars-Erik Granholms förslag var mellan 1600 till 1800 kvadratmeter större.
– Det dementerar jag. Jag har 1 420 kvadratmeter större ytor, säger han.

Han är kritisk till att granskningen tittade på storlek, inte användning.
– Det som de säger är ”överblivna ytor”. De använder jag till större dagverksamhet åt Rosengården, större lokaler åt hemtjänsten samt mer demensplatser, alternativt anhörigboende, säger Lars-Erik Granholm.

– Så man jämför två byggnader, den ena är på 5 660 kvadratmeter och en som är 4 200 kvadratmeter. Det blir lite pengar men det är två olika saker man köper, säger Lars-Erik Granholm.
Han är vidare kritisk till att granskaren inte tagit hänsyn till kostnader utanför den rent storleksmässiga. Samt att det är en ”konstig opartisk utredning som inte kontaktar mig” innan presentationen till kommunstyrelsen.


Seth Jansson
Foto: Seth Jansson