Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Brister vid rivningen av gamla OK

Personlig skyddsutrustning och kontrollerade stegar var några av de britser som arbetsmiljöverket påpekade vid en kontroll av en byggarbetsplats i Falun, tidigare under sommaren.

Annons

Vid en inspektion, av Arbetsmiljöverket, intill en byggarbetsplats i Falun framgick det att arbetsplatsen inte hade vissa säkerhetskrav som ställs. Det är gamla bensinstationen, OK, mellan Sturegatan och Engelbrektsgatan i Falun som är aktuell för rivning, som nu blivit en byggarbetsplats.

När Arbetsmiljöverket gjorde en inspektion på arbetsplatsen framgick det att de anställda saknade olika typer av skyddsutrustning, så som skyddsskor, hjälm, andningsskydd och handskar. Arbetsplatsen saknade även tillgång till typkontrollerade stegar eller bockar. Man använde i stället gammal möbelinredning för att få tillträde på högre höjd, vilket inte är lagligt eller säkert för de anställda.
Arbetsgivaren har tio dagar på sig att åtgärda kraven, annars riskerar företaget att förbjudas att fortsätta sitt arbete med rivningen av gamla bensinstationen.

Emma Andersson
emma.andersson@daladem.se