Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Britt och Margareta blev årets grannar

För tredje året i rad har Tunabyggen tillsammans med Hyresgästföreningen utsett ”Årets granne”. Priset delas ut i två kategorier, förbättring av miljön samt extra omtanke och medmänsklighet för sina grannar.

Miljöpriset fick Margareta och Lars G Eriksson och omtankepriset tilldelades Britt Engstedt.
– Väldigt överraskande och väldigt hedrande, men egentligen är det tack vare min man som vi får det här priset. Han är väldigt duktig på att pyssla, fixa, dona och plantera vid Vattugatan där vi bor, säger Margareta Eriksson.
– Jag fick ett brev i förra veckan att jag var nominerad för priset, men jag läste det inte så noga och trodde det var en bluff och att någon ville skoja med mig, så jag slängde det i soporna. Men när de ringde från Tunabyggen och undrade om jag skulle komma till prisutdelningen så letade min son fram brevet bland soporna. Och jag är väldigt hedrad över priset, säger Britt Engstedt.

Varken Margareta eller Britt har en aning om vem som nominerat dem tilll respektive pris.
– Jag bryr mig om mina grannar och frågar hur de mår, ibland är jag både katt- och blomvakt och så tycker jag om att baka och brukar bjuda mina grannar på nybakade bullar, säger Britt Engstedt, som bor på Stånggatan i Nygårdsdalen.
Sammanlagt hade 21 nomineringar kommit in för de båda kategorierna och att det var svårt att utse vinnare det vittnade Tunabyggens ordförande Olle Rigborn om.
– Det var väldigt svårt att utse vem som är lite godare granne än den andre, men till slut fastnade juryn för de här vinnarna som hade mycket välskrivna nomineringar, säger Rigborn.

Augustine Ask som är marknads- och kommunikationschef på Tunabyggen tycker det här är ett viktigt pris som hjälper till att bygga grannsamverkan.
– Det här är folk som ofta kanske är anonyma annars, men de sprider glädje och gör så att folk trivs och de tar fram det goda grannskapet, säger Augustine Ask.
God granne-priset bestod i en tavla och ett presentkort inför julen.

Håkan Eriksson
hakan.eriksson@daladem.se