Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bröder anhållna för försök till mord

Två bröder från Falun, 31 respektive 34 år gamla, greps natten till torsdagen och anhölls på morgonen misstänkta för försök till mord. Vem som är offer vill polisen inte kommentera:

– Läget är känsligt. Jag kan bara bekräfta att det finns en anmälan om försök till mord, säger Bo Eriksson, presstalesman hos polisen.
De båda bröderna har kriminella meriter i stort sett sedan de blev straffmyndiga. Den yngre av dem var bara 15 år när han dömdes för stöld 1997.
2009 greps och åtalades de som tillhörande en liga som åtalades för sammanlagt 47 olika brott. Några av kamraterna dömdes till långa straff för bland annat rån och utpressningsbrott men de nu anhållna bröderna fick skyddstillsyn med behandling för brott som enligt utmätta alternativa straff skulle rendera fängelse i elva respektive sju månader.

Den yngre av dem återföll i stöld efter ett år men fick bara skyddstillsynen förlängd. Senast dömdes han i januari förra året för olovlig körning och för att ha låtit även storebror köra utan körkort. Domen blev dagsböter. Trots 15 avsnitt i belastningsregistret och långa alternativa straff har 31-åringen aldrig behövt sitta i fängelse.
Även den 34-årige brodern har klarat sig undan fängelse de flesta gånger han dömts. Senast satt han i fängelse i tre veckor kring förra julen sedan han misskött fotboja två månader för tillgrepp av fortskaffningsmedel, grovt rattfylleri och grov olovlig körning.
Han har tidigare fått avtjäna fängelse vid ett par tillfällen, som mest fem månader. Senast dömdes han den 9 oktober för olovlig körning till 100 dagsböter. Detta sedan han ertappats bakom ratten i en bil på en parkering vid Norrskensgatan i Borlänge 12 mars.

Båda bröderna är dessutom aktuella i en utredning där en tidigare medbrottsling står åtalad för misshandel i Falun i juli.

Gubb Jan Stigson