Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bröder häktade för mordförsök med kniv

De nekade och hävdade att de inte ens varit på platsen. Det hjälpte inte. Jourdomstolen i Falun förklarade på lördagen de båda bröder som gripits för tisdagskvällen knivskärning vid Klöverstigen häktade, på sannolika skäl misstänkta för försök till mord och för misshandel.

Annons

Vad de häktade bröderna, som är 25 och 27 år gamla, misstänks för är att svårt ha knivskurit en 30-årig man vid det aktuella tillfället.Offret fick sju-åtta knivhugg som träffade bland annat i halsen och i hjärttrakten. Mannen var när han fördes in till lasarettet så illa skadad att han krävde intensivvård. Han är nu utom fara.

De båda bröderna greps redan nästa dag, den ene på sitt arbete, den andre sedan han själv sökt upp polisen. Även brödernas far var en tid anhållen, misstänkt för delaktighet. Han har dock försatts på fri fot.

De häktade är tidigare dömda för våldsbrott, den äldre av dem flera gånger för grov misshandel och en gång för grov kvinnofridskränkning. Han återföll i kvinnofridskränkning dagen efter att han dömts för grov misshandel och kom att dömas till två långa straff med en knapp månads mellanrum. Han är dessutom sedan i juli under utredning för grov misshandel.
Den yngre av avtjänade i sommar ett kortare straff efter att ha misskött skyddstillsyn.

Gubb Jan Stigson
gubb-jan.stigson@daladem.se