Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bron över Vasagatan räcker inte till

Den stora träbro som Vasaloppet köpte in förra året och placerade över Vasagatan kommer inte att räcka till.

Annons

– Det blir flera parkeringsplatser utmed Tingsnäs bland annat på den plats där det gamla mässorådet låg i veckorna kring Vasaloppet de senaste åren, säger Mats Rylander, projektansvarig för nya mässområdet.

Hela 66 800 personer är anmälda till de olika loppen under vasaloppsveckan. Många av besökarna kommer i ännu större utsträckning en tidigare att ta sig från parkeringsplatserna utmed Tingsnäs bort till mål och mässområdet. Vasaloppsveckan 2013 uppstod köer för att ta sig över gångbron.
– Det innebär att vi under veckorna 2014, under vissa perioder, öppnar även övergången för gångtrafikanter, som bevakas av vakter.
Dessutom kommer det att bli en bredare och klar gångbana från övergången nedanför Gustav Vasas staty och bron bort till det nya mässområdet.
– Det är synpunkter som framkommit i samråd med polis, Trafikverket och andra berörda parter.

Bygget av den nya gångbanan inleddes fredag morgon. Mats Rylander påpekar att eftersom det är första gången med nytt mässområde och ett stort tryck med besökare förbereds en beredskap med personal och åtgärder ifall det inträffar akuta situationer med ­exempelvis trafikstockningar.

Hans Olander/DT