Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Brottsoffer själv åtalad för en serie köttstölder

I måndags satt 19-åringen i rätten som offer för människorov. Då själv nyss häktad för en andra period för en serie stölder. På onsdagen åtalades han för stölderna och på måndag är han åter i rätten som bortrövat brottsoffer.

Annons

31 juli överfölls 19-åringen utanför en butik i Borlänge, kördes till Mellsta och utsattes för misshandel och vapenhot. De tre som rövade bort honom greps några dagar senare och står nu åtalade för människorov, ett av få brott med livstids fängelse i straffskalan. Minimistraff är fyra år.
I förhör har 19-åringen hävdat att han överfölls för att han inte ställt upp på att begå brott med eller åt kamraterna. Tidigare åtal visar att han begått brott under resor med dem.

13 september greps han när han försökte smita ut från Willys i Norslund köttvaror värda 1 528 kronor. Han rusade rakt i armarna på en ditkallad polispatrull. För det åtalas han nu för stöld.
Åtalet omfattar en liknande stöld i samma butik 6 september då han fick med sig färsk och frusen oxfilé värd cirka 15 000 kronor, för en tredje den 12 september då han fick med sig tio kilo fryst oxfilé och sex kilo färsk entrecôte samt för vapenbrott i samband med sista stölden.

Gubb Jan Stigson
gubb-jan.stigson@daladem.se