Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bubo HVB visar inga brister

IVO, Inspektionen för vård och omsorg, gör kontroller och inspekterar hem för vård och boende för barn och ungdom minst två gånger per år. Nyligen gjorde socialnämnden en kontroll vid barn- och ungdomshemmet, Bubo HVB i Falu kommun och ingen kritik fanns att ge verksamheten.

Bubo HVB drivs av Falu kommun och har fem platser avsedda för ungdomar mellan 14 och 18 år med social problematik. Vid kontrollen var fyra flickor inskrivna på hemmet. Verksamheten visade att de gör dokumentation angående klagomål mot verksamheten, och de fullföljer anmälningar angående Lex Sarah. Verksamheten visade även att de vidtar åtgärder utan dröjsmål av vad som framkommit av Lex Sarah-rapporter.

IVO samtalade med en flicka på hemmet som inte hade några klagomål angående verksamheten. Inspektionen visar därför inga brister hos Bubo HVB i Falun.

Emma Andersson
emma.andersson@daladem.se