Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Buud siktar på sjunde raka

Annons

Sex raka segrar.

Nu siktar Jonas Buud på sin sjunde segern i Swiss Alpine Marathon, som avgörs på lördag.

Swiss Alpine Marathon avgörs i år för 28:e gången, ett lopp med flera olika distanser, men där huvuddistansen avgörs över 78 stentuffa kilometer i omgivningarna runt Davos.

IFK Moras Jonas Buud, som är en av världens främsta ultralöpare, är en av deltagarna i huvudklassen och han har mycket att försvara.

Buud debuterade i Swiss Alpine Marathon 2007 och har aldrig förlorat i det klassiska loppet. Efter sex raka segrar siktar Morasonen på sin sjunde raka titel.

– Jag var här nere i Davos veckan efter midsommar och hade två fantastiska veckor som avslutades med några dagar i Chamonix. Det var en perfekt övergång från vårens landsvägsträning till lite tuffare backträning som krävs för att vara väl förberedd, säger Buud i ett pressmeddelande.

Förutom tuff kupering – 2 650 meters stigning – verkar vädret, med en förväntad temperatur på runt 30 grader, bli en tuff motståndare.

Buud utnämner ryssen Dimitri Tsyganov som sin tuffaste konkurrent.

– Jag ser verkligen fram emot att höra startskottet kl 7.00 på lördag morgon. Det känns alltid lite speciellt att få springa här eftersom det var i Davos jag fick mitt internationella genombrott.

Thomas Lind
thomas.lind@dt.se