Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Buud siktar på sjunde raka

Annons

Sex raka segrar.

Nu siktar Jonas Buud på sin sjunde segern i Swiss Alpine Marathon, som avgörs på lördag.

Swiss Alpine Marathon avgörs i år för 28:e gången, ett lopp med flera olika distanser, men där huvuddistansen avgörs över 78 stentuffa kilometer i omgivningarna runt Davos.

IFK Moras Jonas Buud, som är en av världens främsta ultralöpare, är en av deltagarna i huvudklassen och han har mycket att försvara.

Buud debuterade i Swiss Alpine Marathon 2007 och har aldrig förlorat i det klassiska loppet. Efter sex raka segrar siktar Morasonen på sin sjunde raka titel.

– Jag var här nere i Davos veckan efter midsommar och hade två fantastiska veckor som avslutades med några dagar i Chamonix. Det var en perfekt övergång från vårens landsvägsträning till lite tuffare backträning som krävs för att vara väl förberedd, säger Buud i ett pressmeddelande.

Förutom tuff kupering – 2 650 meters stigning – verkar vädret, med en förväntad temperatur på runt 30 grader, bli en tuff motståndare.

Buud utnämner ryssen Dimitri Tsyganov som sin tuffaste konkurrent.

– Jag ser verkligen fram emot att höra startskottet kl 7.00 på lördag morgon. Det känns alltid lite speciellt att få springa här eftersom det var i Davos jag fick mitt internationella genombrott.

Thomas Lind
thomas.lind@dt.se

Annons